BRANSJE: Nord-Norge er årets hotellvinner
Bransje
(Bilde: paul haavard zylla)

Nord-Norge er årets hotellvinner

Både Tromsø og Bodø har hatt så å si fulle hoteller i januar. Nordlysturisme er en av forklaringene.

Det er kraftig vekst i antall solgte hotellrom i Tromsø og Bodø, ifølge Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting. Tromsø har landets aller høyeste kapasitetsutnyttelse etter årets første måned.

Ifølge Grete Byberg som står bak restauranten De 4 Roser i Tromsø, er bygatene fylt av turister fra alle nasjonaliter på jakt etter det magiske lyset. Det har ikke vært mulig å finne fram til statistikk som viser hvor stor andel av tilstrømmingen til Tromsø som skyldes nordlyset alene.

Mens Bergen lå på topp i rombelegg i 2015, kommer de nordnorske byene til å dytte vestlandshovedstaden ned på denne listen hvis trenden fra januar holder seg ut året. For hele kysten mellom Kristiansand og Nordvestlandet kan melde om kraftig nedgang i antall solgte rom.

Om du synes det er dyrt å bo på hotell i Norge, er det en endring på gang. I 10 av 14 byer og destinasjoner går den gjennomsnittlige romprisen ned. Det er særlig hotellbransjen i Kristiansand og Molde som er hardest rammet av prisnedgangen.

Men ikke i Oslo som har landets høyeste rompriser foran Tromsø, Stavanger-regionen og Bodø. Også Gardermoen-området opplever stor pågang.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen