Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Cognac servert med stil

Bartendere fra hele verden testet sin kreativitet, kløkt og stil under Rémy Martin Bartender Style Masters.
Redaksjonen
07 Kan 2007 - 11:26

Den nordiske kvalifiseringen var på Le Canard i Oslo og det var langt mellom de kjedelige øyeblikkene.
 
Cognac til safranis, ananaschips, chili, multer og hvit eller mørk sjokolade.
 
Eller hva med en cognacdrink nedkjølt med nitrogen, eller kanskje en espresso brulée med cognac inntil?  
 
Flere aspekter
Rémy Martin Bartender Style Masters tester og belønner nemlig bartenderes evne til å mestre alle aspekter ved jobben bak bardisken.
 
Det handler om kreativitet, kunnskap, forretningsteft, kommunikasjon, presentasjon, teknikk og noe som ikke kan læres - en naturlig stilsikkerhet.
 
Konkurransen går ut på at deltakerne skal lage to forskjellige kreasjoner.
 
En drink med Rémy Martin V.S.O.P. som hovedingrediens, og en Perfect Serve, det vil si Rémy Martin X.O. kombinert med mat som får frem det beste i cognacen.
 
I tillegg må de konkurrerende gjennom en avansert skriftlig prøve om Cognac og Rémy Martin. 

To oppskrifter
Rémy Martins krav til deltakerne var at de presenterer to ulike drinker i finalen. En Perfect Serve, med Rémy Martin X.O. Excellence, der alle fem sanser måtte stimuleres og en longdrink som løftet kvalitetene i Rémy Martins V.S.O.P. Fine Champagne Cognac.

- Du kan være en flink bartender, men her må du i tillegg finne en smakskombinasjon og balanse mellom de forskjellige ingrediensene som matcher Fine Champagne cognac, sier Romain Jourdan fra Maxxium Norge som satt i dommerpanelet.  
 
Kreativitet
Jo Jacobsen, som vant prisen for beste Nordiske deltaker i fjor, kvalifiserte seg også i år. Han mener at dette er den beste og mest innovative konkurransen i bransjen fordi den krever produktkunnskap og presentasjon.
 
- De fleste konkurransene handler om å lage en cocktail, her er det flere hundre sider å lese, sier han.
 
Blant de norske deltakerne var det Anne Marte Røneid og nevnte Jo Jacobsen fra Le Canard som kvalifiserte seg til finalen. Den går av stabelen i Cognac den første uken i juni.

Slo an
Her er noen av drinkene og rettene som slo best an hos dommerpanelet:
Niko Autti fra Helsinki Kemp club serverte Chili-sjokolademousse. Kort fortalt er dette en ordinær sjokolademousse som er piffet opp med litt chili. 
Chilien gir det lille ekstra.

Fredrik Lundegård fra Grand Hotel i Lund serverte Espresso brulée og en sigarformet flan fylt med krem smakssatt med svensk punsj.
Toppet med aprikoskaramellsaus. Serveres til romtemperert Rémy Martin VSOP.   

Kim Hass fra KongC i København presenterte en smakfull Perfect Serve: Hjemmelaget ananaschips med bringebærkompott og ananasbladkompott som dip.
Servert med Rémy Martin XO. Som drink serverte han "smoking gun". En frisk, lett og ikke mist stilig cocktail.

5 cl Rémy Martin VSOP
1cl vaniljesirup
1 cl eplejuice
1 cl fersk sitronjuice
1/4 teskje ingefærjuice
Alle ingrediensene shakes og helles i et glass.
Kjøles med flytende nitrogen for en visuell effekt, men mest av alt for å beholde nyansene fra cognacen uten å vanne den ned med isbiter.
Garner med en skive ingefær og en vaniljestang.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De røde vinene slåss om oppmerksomheten
+
Tester
Nyheter vin spesialpol april 2021

De røde vinene slåss om oppmerksomheten

At tysk pinot noir er i verdensklasse, får du bevisene på her. Noen riktig strålende rieslinger finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Irish for den som ikke liker whisky
Ukens drink
Galliano Hot Shot

Irish for den som ikke liker whisky

En vaniljeduftende likør gjør denne kaffedrinken ekstra innsmigrende. Vil du ha ekstra trøkk, velger du espresso i stedet for vanlig kaffe.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lett får du suksess
Ukens kake
Enkel suksessterte

Så lett får du suksess

En sprø og veldig lettlaget utgave av denne kakefavoritten for mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas
Godbiter i pollisten

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas

Vi snakker om tradisjonelle greske vinstiler med en tvist som gjør at de virkelig står ut og gir mersmak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her