Dansk-norsk søskenpar overtar kjøkkenet på Lysebu
Foto: (Maren Lundevåg, Lysebu)

Dansk-norsk søskenpar overtar kjøkkenet på Lysebu

Marlene og Christian Johannessen tar over ledelsen av kjøkkenet. Dermed blir Lysebus dansk-norske identitet styrket.
11 Desember 2024 - 09:54

Christian Johannessen har en imponerende internasjonal bakgrunn fra flere Michelin-restauranter, blant annet Hotel Negresco i Nice, Frankrike, Gordon Ramsay’s restaurant i London, og sist Pigalle i Gøteborg. Marlene Johannessen, som har erfaring fra restauranter i både Frankrike, Sverige og Norge, har også jobbet ved Pigalle i Gøteborg før hun tok steget til Lysebu.

Med sin erfaring og lidenskap for gastronomi ønsker de å styrke Lysebus dansk-norske identitet på menyen. - Vi ønsker å løfte frem de tradisjonelle danske og norske rettene, men med vårt eget moderne preg. Vi vil gi våre gjester en matopplevelse som kombinerer det beste fra vår kultur, men på en ny måte, sier Christian Johannessen som får jobben som kjøkkensjef, mens søsteren Marlene blir assisterende kjøkkensjef.

Den nye kjøkkenledelsen søskenene Marlene og Christian Johannessen på Lysebu har en imponerende cv. Foto: Maren Lundevåg, Lysebu

Den dansk-norske profilen kommer av at Lysebu eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid. Fondets formål er å jobbe for økt forståelse og samarbeid mellom Danmark og Norge, står det på Lysebus nettsider.

Lysebu har i mange år vært kjent for sin unike matopplevelse (og velfylte  vinkjeller), og i 2025 tar de det hele et steg videre med nyansettelsen.

- Vi har store planer for å utvikle en spennende og variert meny for både lunsj og middag som gjenspeiler det beste av nordisk matkultur, samtidig som vi introduserer kreative nye elementer, forklarer den påtroppende kjøkkensjefen.

Lysebu har Oslos vakreste restaurantomgivelser. Foto: Lysebu

«Vår Afternoon tea er allerede svært kjent i Oslo, og med vårt nye kjøkkenteam vil denne klassiske opplevelsen bli enda mer spektakulær. Med et utvalg av fersk bakst, delikate smørbrød og nøye utvalgte teer, er det en uforglemmelig opplevelse for både lokale gjester og tilreisende. I tillegg til Afternoon tea, vil vår a la carte-meny tilby en spennende miks av klassiske danske og norske retter, pakket inn i moderne presentasjon og med fokus på de beste råvarene. Hver rett er en reise i smak og kvalitet, og vi er stolte av å kunne tilby gjestene våre både tradisjonelle smaker og nyskapende kombinasjoner.»

Som en del av de spennende planene for 2025, vil Lysebu også lansere en eksklusiv bryllupsmeny, designet for å fremheve den unike atmosfæren ved stedet, kjent for sine vakre omgivelser og praktiske beliggenhet nær Oslo sentrum. - Lysebu er et drømmested for bryllup, og vi ønsker at bryllupsmenyen virkelig skal speile stedet og den spesielle opplevelsen, sier Marlene Johannessen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her