Derfor får Hooters og N.B. Sørensen nei

Skjenkeringen er stor nok og trenger ikke flere gjesteplasser. Det er med denne begrunnelsen politikerne sier nei til både Hooters og N.B. Sørensen.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 19:00

I møtet i kommunalutvalget i Stavanger tirsdag ble det klart at flertallet av politikerne vil si nei til skjenkesøknadene fra Sjøhuset Nilsen & Wold og N.B. Sørensens Dampskibsexpedition når saken kommer opp i formannskapet torsdag. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Bare Frp har signalisert at de vil si ja. Politikerne hadde allerede signalisert at de ikke var positive til etableringen.

Begrunnelsen for avslaget til Tore Lie, som allerede har inngått en intensjonsavtale med den amerikanske restaurantkjeden Hooters, er imidlertid ikke at politikerne har så mye imot de leddkledde servitørene.

Nytt skjenkested
Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at Sjøhuset Nilsen & Wold i Skagenkaien 33 ligger innenfor skjenkeringen, men det har ikke vært skjenkebevilling i lokalene de siste fire årene.
Dermed regnes dette som etablering av et nytt skjenkested, og dette vil, ifølge politiet, gi «økte ordensmessige problemer».

Samme begrunnelse er brukt i avslaget til N.B. Sørensen, som har søkt om bevilling for restaurant i Skagenkaien 23, der Yanks/Backstage tidligere holdt til. Også dette regnes som etablering av nytt skjenkested, skriver avisen.

600 plasser ekstra
Spisestedet i Sjøhuset Nilsen & Wold skulle etter planen har 380 gjesteplasser, mens Arne Joakimsens nye N.B. Sørensen totalt 180 gjesteplasser, samt 50 plasser utendørs.
Dersom politikerne hadde sagt ja til begge disse søknadene ville det altså bety en økning på over 600 gjesteplasser med skjenkebevilling innenfor skjenkeringen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her