Derfor får Hooters og N.B. Sørensen nei

Skjenkeringen er stor nok og trenger ikke flere gjesteplasser. Det er med denne begrunnelsen politikerne sier nei til både Hooters og N.B. Sørensen.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 19:00

I møtet i kommunalutvalget i Stavanger tirsdag ble det klart at flertallet av politikerne vil si nei til skjenkesøknadene fra Sjøhuset Nilsen & Wold og N.B. Sørensens Dampskibsexpedition når saken kommer opp i formannskapet torsdag. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Bare Frp har signalisert at de vil si ja. Politikerne hadde allerede signalisert at de ikke var positive til etableringen.

Begrunnelsen for avslaget til Tore Lie, som allerede har inngått en intensjonsavtale med den amerikanske restaurantkjeden Hooters, er imidlertid ikke at politikerne har så mye imot de leddkledde servitørene.

Nytt skjenkested
Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at Sjøhuset Nilsen & Wold i Skagenkaien 33 ligger innenfor skjenkeringen, men det har ikke vært skjenkebevilling i lokalene de siste fire årene.
Dermed regnes dette som etablering av et nytt skjenkested, og dette vil, ifølge politiet, gi «økte ordensmessige problemer».

Samme begrunnelse er brukt i avslaget til N.B. Sørensen, som har søkt om bevilling for restaurant i Skagenkaien 23, der Yanks/Backstage tidligere holdt til. Også dette regnes som etablering av nytt skjenkested, skriver avisen.

600 plasser ekstra
Spisestedet i Sjøhuset Nilsen & Wold skulle etter planen har 380 gjesteplasser, mens Arne Joakimsens nye N.B. Sørensen totalt 180 gjesteplasser, samt 50 plasser utendørs.
Dersom politikerne hadde sagt ja til begge disse søknadene ville det altså bety en økning på over 600 gjesteplasser med skjenkebevilling innenfor skjenkeringen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her