Dyrt og dårlig i Bergen

Festspillene krever bedre restauranter og lanserer egen merkeordning.

Festspilldirektør Per Boye Hansen er ikke nådig mot restaurantbransjen mellom de syv fjell.

 - For dyrt og dårlig, sier han om restaurantene mellom de syv fjell og refererer med det tilbakemeldingen Festspillene har fått fra gjestene sine. I en undersøkelse var bare 16 prosent av dem fornøyd med kvaliteten på mat og drikke på restauranter og hoteller under Festspillene 2009, skriver Bergens Tidende.

Til sammenlikning var 90 prosent fornøyd med kunstnerisk kvalitet og konsertsteder.

Alt er ikke ekstremt dårlig, men tilbudet av mat og drikke skiller seg markant ut i negativ retning, sier Boye Hansen, som ikke trengte noen undersøkelse for å skjønne hvor hunden lå begravet.

- Gjester og artister er for høflige til å buse ut med det, men på direkte spørsmål sier mange at kvaliteten på restaurantene ikke er god nok.

Før årets festspill får 16 spisesteder i Bergen status som offisielle Festspillspisesteder. De tilfredsstiller alle to grunnleggende krav: De må ligge nært en eller flere festspillarenaer og de må holde god kvalitet på mat og service, skriver avisen.

- I tilegg skal stedene representere variasjon i prisnivå, meny og størrelse, sier Boye Hansen.

Spisestedene med offisiell status er testet av representanter for Festspillene og plukket ut i samråd med eksperter, blant annet fra flere av byens beste restauranter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen