Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.
25 Mars 2023 - 12:45

Onsdag 3. mai kommer hele fire tyske produsenter til Oslo, og har med seg sine aller beste viner. Du får smake Tysklands kanskje beste musserende viner, og chardonnay og pinot noir fra topprodusenter. De som tar turen er, Griesel Sekt, Weingut Salwey, Peter Wagner og Bernhard Huber, og vinmakerne vil selv fortelle om vinene sine. Kjøkkensjefen på Bistro Tolvte, som er restauranten til Munch-museet, lager en eksklusiv meny tilpasset åtte viner fra disse flotte produsentene.

Niko Brandner er vinmaker hos Griesel Foto: Griesel Sekt

Griesel lager kanskje de aller beste musserende vinene i hele Tyskland, det som tyskerne kaller sekt. De lager alle sine viner på champagnemetoden med lang annengangsgjæring på flaske. De bruker de samme druene som i Champagne, altså chardonnay, pinot noir, pinot meunier og pinot blanc, i tillegg til at de lager strålende musserende viner av riesling. Vinene har blitt godt tatt imot av verdens anmeldere.

Les mer om Griesels fantastiske viner her

MJL07652.jpg [736.26 KB]
Peter Wagner gjør mye av arbeidet
selv i vinmarkene (Foto: Weingut Wagner)

Peter Wagner rev i 2010 opp familiens gamle vinstokker i Kaiserstühl i Baden, og erstattet disse med chardonnay og pinot noir. Tidligere hadde familien solgt druene sine til et kooperativ, men nå ville Peter lage sine egne toppviner. I dag lager han viner inspirert av Burgund, og lagrer de på gamle eikefat fra Burgund, og kun 37 år gammel er han langt på vei til å oppnå målet sitt.


Les mer om Peter Wagner her

En annen som er inspirert av Burgund er Konrad Salwey som også holder til i Kaiserstühl, han lager viner på alle pinot-druene, altså pinot noir, pinot blanc og pinot gris, som henholdsvis heter spätburgunder, weissburgunder og grauburgunder på tysk. Konrad har selv jobbet lenge i Burgund, og du kan tydelig smake dette i vinene. I tillegg er han så heldig å inneha noen av de beste vinmarkene i Baden.

I tillegg til godbitene over får vi besøk av stjerneprodusenten Bernard Huber, som er en veldig kjent produsent i Baden. Spesielt kjent for sine røde viner laget av spätburgunder, eller pinot noir om du vil. De solgte også druene sine til kooperativ fram til Bernhard snudde om på dette i 1987. I dag er det sønnen Julian som driver vingården videre, og vinene blir stadig bedre. I tillegg til de flott røde lager han også strålende chardonnayer som noen ganger har et innslag av weissburgunder. Huber sine viner er svært ettertraktede og blir raskt utsolgt i hele verden, inkludert det norske vinmonopolet. Du får smake hans mest populære hvite vin, i tillegg til en ni år gammel årgang av den røde Malterdinger som beviser hvor bra disse vinene lagrer.

Julian Huber jobber i vineriet Foto: Huber

Se hva Apéritif mener om vinene til Bernhard Huber her

Som tidligere nevnt tar alle vinmakerene turen selv denne kvelden, en unik sjanse til å få en ganske intim middag med disse produsentene og samtidig smake viner som blir raskt utsolgt på markedet. I tillegg kan du nyte vinene med utsikt over hele Oslo, og få en nydelig meny fra et av Oslos beste kjøkken.

101221 Tolvte_056_F.jpg [11.16 MB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her