Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.
08 November 2023 - 07:50

Ta turen til Sentralen i Oslo og smak på 7 viner fra Tenuta Il Palagio, Sting og Trudie Stylers økologiske vingård i hjertet av Firenze. Denne eksklusiv smakingen, blir ledet av ingen ringere enn Stings bestevenn og eksportmanager, Tony Sasa.

Tenuta Il Palagio er en sjarmerende vingård som ligger i Figline Incisa Valdarno, den sørligste tuppen av den midterste av de tre «fingrene» i Colli Fiorentini som omkranser Chianti Classico. Denne historiske vingården, som dateres tilbake til 1500-tallet, har en fascinerende historie som nå involverer to kjente internasjonale ikoner, Trudie Styler og musikeren Sting. De overtok renessanse-eiendommen på 350 hektar i 2000 og har siden renovert så vel bygninger som omgivelsene. Trudie som er vokst opp på en gård i England, ønsket seg et sted som også kunne dyrkes og etter økologiske prinsipper. De dyrker druer med respekt for naturen, uten bruk av kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel.

På vingården kan du også finne oliventrær, grønnsaker og kastanjetrær samt at de holder bier som i sin tur gir kastanjehonning. I porteføljen finnes både hvitvin, rosévin og rødvin av høy kvalitet. Deres første årgang var i 2007 og siden den gang har vinene fått flere gode omtaler. De 11 hektarene på vingården gir viner som har fått navn etter kjente Sting- og Police-sanger som Roxanne, When We Dance, Messages in a Bottle og Sister Moon. De fleste vinene gjennomgår en naturlig gjæring i de årgangene hvor det er mulig, noe som gir en mer kompleks og autentisk karakter. Vinmakerteamet på Il Palagio har i flere år fått hjelp av den kjente vinmakeren, Riccardo Cotarella, som i over 50 år har år vært konsulent for mange produsenter av kvalitetsvin over hele Italia.

Villa Palagio Foto: Jaime Travezan

Chianti Colli Fiorentino får ekstra drahjelp av å tilby romantisk ramme for brylluper og kjendiser - Aperitif.no

Tony vil dele sin ekspertise om vinene og fortelle deg historien bak Tenuta Il Palagio, noe som gir deg en dypere forståelse av den lidenskapen som er investert i hver flaske. Gå ikke glipp av denne enestående muligheten, ta med deg venner og kjære og bestill i dag..

Il Palagio.png [73.97 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her