Et stykke Tyrkia i Harstad

Det er den svenske kokken Baris Erman som skal introdusere harstadværingene for tyrkisk mat.

Restaurant Istanbul åpner snart i de tidligere Nyt Steak House-lokalene, i følge www.ht.no . Baris Erman lover en helt ny og annerledes matopplevelse med ekte tyrkisk mat og levende musikk.

- Det tyrkisk kjøkkenet er det tredje beste i verden. Denne matkulturen skal vi bringe til Harstad, og jeg er sikker på at folk vil elske vår mat sier han, og legger til: - Folk vil ha gresk- middelhavs- sydhavs- og tyrkisk kjøkken. Italiensk mat er ut, slår han fast.

Pusser opp
- Jeg har kjøpt konseptet av Trond Mathisen. Han var lei av utelivsbransjen og valgte å selge til meg. Men jeg ønsket ikke å videreføre hans restaurant, men gjøre noe helt nytt. Derfor har vi valgt å stenge noen uker for å totalrenovere. Blant annet får vi et helt nytt kjøkken, sier han.

Han satser rundt 800.000 kroner på dette prosjektet, og mye av pengene går med til å oppgradere lokalet.
- Som eneste kjøkken i byen vil vi lage maten på grill. Vi vil ha to griller som skal sørge for at maten får den rette tyrkiske smaken, sier han.

Han har ansatt to tyrkiske kokker, to servitører og en ryddehjelp.
- Dette er folk som jeg har håndplukket. Disse kommer til å levere. Derfor føler jeg meg trygg på at harstadværingene vil trives hos oss, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen