Favoritter til topps i grill-NM

Laget Jessheim BBQ Boys stakk av med norgesmestertittelen i NM i grilling lørdag. I fjor var det kun ett lusent poeng som skilte BBQ-gutta fra vinnerlaget.

- Fantastisk deilig!, brølte lagleder Roy Schjetne, da mestertittelen var et faktum. Lagene konkurrerer i klassene svinenakke, lammelår, spareribs, grilltallerken og beste grillsaus. Jessheim BBQ Boys halte i land førsteplass i klassene for lammelår og grilltallerken, og tok også tredjeplass for sin grillsaus. Det holdt til den gjeve sammenlagtseieren og norgesmestertittel.

- Vi har ventet i nøyaktig ett år på å få revansj over fjorårsvinner Gilde BBQ Team. I år måtte de nøye seg med sølv. Jeg tror det var smaken på lammelåret vårt avgjorde nok seieren. Dessuten hadde vi en helt rå grilltallerken, mener BBQ Boy Frode Bergly. Han er kokk, mens lagkameratene Roy Schjetne og Kim Trana er henholdsvis assisterende butikksjef og ferskvaresjef.

Men det var ikke bare proffene som hevdet seg ved grillene i Sofienbergparken i Oslo. Laget Edge Easy Riders består av markedsførere og siviløkonomer, hvis eneste befatning med matbransjen er at de lager filmene til Matprat.no gjennom reklamebyrået Edge. Ulastelig antrukket i cowboyhatter og lisseslips kom de inn som klare outsidere, og slo alle i klassen for svinenakke.

- Veldig gøy, stråler lagdeltaker Atle Torp, som forteller at oppskriften er hentet fra nettopp Matprat.no.

- Dette viser at selv glade amatører kan hevde seg i konkurransen. Vi brukte en oppskrift fra nettet som heter BBQ svinenakke, men vi gjorde et par små justeringer av barbequesausen. Vi byttet rett og slett ut colaen med bayerøl og sukker. Og så lot vi nakken steke på ganske lav temperatur, og det tror jeg slo positivt ut. Den ble veldig saftig og mør, sier han.

Også hoveddommer Craig Whitson synes det er spesielt artig at amatørene gjorde det godt. - Det finnes mange strålende kokker i de norske hjem. Og den beste grillmaten får man jo ikke på restaurant, men i hagen til folk, slår han fast. Whitson mener at nivået i år er høyere enn noen sinne, men synes at noen av lagene fortsatt prøver å være litt for kreative.

- En god grilltallerken trenger ikke bestå av tolv ulike ting, men kanskje bare tre veldig smakfulle retter som harmonerer godt, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen