Fikk pris for fagopplæring

Fikk pris for fagopplæring

Scandic Hotel Neptun belønnet med NHO-pris.
09 Februar 2013 - 22:15

Scandic Hotel Neptun i Bergen vant i forrige uke NHOs Fagopplæringspris 2013. Næringspolitisk direktør i NHO Petter Haas Brubakk overleverte prisen og viste til at hotellet i Bergen har utmerket seg spesielt som en verdig vinner av fagopplæringsprisen, basert på avgjørende kvalitetstegn. Hotellet har satset strategisk på rekrutteringsarbeid gjennom fagopplæring i flere år.

– Norsk økonomi er helt avhengig av dyktige fagarbeidere. Dyktige fagarbeidere får vi bare ved at bedriftene driver opplæring gjennom lærlingeordningen og bidrar til utvikling av fagene, sier Brubakk.

– Det er en stor glede å kunne motta denne prisen på vegne av våre ansatte - lærlinger og fagarbeidere. Næringen trenger positivitet for å øke rekrutteringen. Hjertelig takk for prisen, sier direktør Asle Prestegard fra Scandic Neptun Hotel.

LES OGSÅ: Priset for lærlingjobb

I juryens begrunnelse heter det for øvrig at hotellet driver systematisk opplæring gjennom gode opplæringsplaner og rutiner, og har et særlig fokus på HMS og godt arbeidsmiljø. Hotellet får også ros for nært samarbeid med lokale skoler. Årlig deltar 20 elever i en utplasseringsordning, og i tillegg arrangeres fagdager for elever på ungdomstrinnet og i VG1.

Hotel Neptun har i dag 10 lærlinger i ulike fag. Antallet lærlinger er over bedriftens eget kompetansebehov, hvilket tilsier at de tilfører øvrige aktører i bransjen kvalifisert arbeidskraft. Hotellet benytter seg også av Leonardo-stipend for at lærlingene skal få internasjonal erfaring, og har sendt flere enn 10 lærlinger til ulike destinasjoner. De tar også imot utenlandske lærlinger, heter det i en pressemelding fra NHO.

Juryen bestod av: Espen Lynghaug (fagsjef fagopplæring og kompetanse i NHO Mat og Drikke), Anne Jensen (viseadministrerende direktør i NHO Service), Christl Kvam (regiondirektør i NHO Innlandet), Torill Ytreberg (regiondirektør i NHO Møre og Romsdal), Kristian Ilner (rådgiver i avdeling kompetanse NHO) og Marit Heimdal (prosjektleder i avdeling kompetanse, NHO).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her