Fikk pris for fagopplæring

Fikk pris for fagopplæring

Scandic Hotel Neptun belønnet med NHO-pris.

Scandic Hotel Neptun i Bergen vant i forrige uke NHOs Fagopplæringspris 2013. Næringspolitisk direktør i NHO Petter Haas Brubakk overleverte prisen og viste til at hotellet i Bergen har utmerket seg spesielt som en verdig vinner av fagopplæringsprisen, basert på avgjørende kvalitetstegn. Hotellet har satset strategisk på rekrutteringsarbeid gjennom fagopplæring i flere år.

– Norsk økonomi er helt avhengig av dyktige fagarbeidere. Dyktige fagarbeidere får vi bare ved at bedriftene driver opplæring gjennom lærlingeordningen og bidrar til utvikling av fagene, sier Brubakk.

– Det er en stor glede å kunne motta denne prisen på vegne av våre ansatte - lærlinger og fagarbeidere. Næringen trenger positivitet for å øke rekrutteringen. Hjertelig takk for prisen, sier direktør Asle Prestegard fra Scandic Neptun Hotel.

LES OGSÅ: Priset for lærlingjobb

I juryens begrunnelse heter det for øvrig at hotellet driver systematisk opplæring gjennom gode opplæringsplaner og rutiner, og har et særlig fokus på HMS og godt arbeidsmiljø. Hotellet får også ros for nært samarbeid med lokale skoler. Årlig deltar 20 elever i en utplasseringsordning, og i tillegg arrangeres fagdager for elever på ungdomstrinnet og i VG1.

Hotel Neptun har i dag 10 lærlinger i ulike fag. Antallet lærlinger er over bedriftens eget kompetansebehov, hvilket tilsier at de tilfører øvrige aktører i bransjen kvalifisert arbeidskraft. Hotellet benytter seg også av Leonardo-stipend for at lærlingene skal få internasjonal erfaring, og har sendt flere enn 10 lærlinger til ulike destinasjoner. De tar også imot utenlandske lærlinger, heter det i en pressemelding fra NHO.

Juryen bestod av: Espen Lynghaug (fagsjef fagopplæring og kompetanse i NHO Mat og Drikke), Anne Jensen (viseadministrerende direktør i NHO Service), Christl Kvam (regiondirektør i NHO Innlandet), Torill Ytreberg (regiondirektør i NHO Møre og Romsdal), Kristian Ilner (rådgiver i avdeling kompetanse NHO) og Marit Heimdal (prosjektleder i avdeling kompetanse, NHO).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen