Flere kurs under Polar Spectacle

Tana videregående skole står som arrangør av tre forskjellige kurs under Varanger King Crab Festival Polar Spectacle 8.-14. oktober. Dessuten kommer kokkelandslagets Sven Erik Renaa.
Redaksjonen
02 Oktober 2007 - 18:00

For første gang arrangerer Tana Videregående skole og Polar Spectacle hele tre kurs i forbindelse med årets festival. Menykurs for næringslivet, salgstriks for torghandlere og kokkekurs for menigmann.
 
- Nå håper vi folk setter pris på initiativene våre, sier prosjektleder Marit Sundt.
 
Kreativ meny
Hun er nyansatt ved Tana Videregående skole og jobber med alle kursene som er satt opp før og under festivalen. Kreativ menyutvikling for serveringsbedrifter med kokken Brede Bystadhaugen er ett av tilbudene. 
 
Fra Mauds
Bystadhaugen er kokk, kjøkkensjef og innehaver av Mauds i Kvadraturen i Oslo. Han er også diplomkokk fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. Bystadhaugen setter pris på tradisjoner og er opptatt av at den ekte norske matgleden ikke må gå i glemmeboken.
 
Dette er for bedrifter som vil bli bedre på lokal mat og her blir det fokus på villsau, fersk lavvurøkt reinkjøtt, elgkjøtt, rype, fisk, kongekrabbe og hvalkjøtt.
 
Ost fra Pasvik
- Vi skal også smake på ost fra Pasvikdalen, og se på muligheter for bruk av denne som en del av menyen. Lokale urter og ville vekster som smakstilskudd er også et spennende tema for dette kurset, sier Sundt.
 
For proffer
Hun legger til at kursedeltakerne også vil få prøve ut forskjellige former for konservert rabarbra, og på dessert-fronten fokuseres det på bruk av ulike bærslag. 
 
Kurset er ment for serveringsbedrifter, fjellstuer, gjestegårder, hoteller og andre som serverer mat på profesjonelt nivå.
 
Internasjonalt
Både norske og internasjonale mesterkokker er ventet til Vadsø, og lørdag kveld vil de slå sammen sine kokkekunster og skape en havets festkveld på Rica Hotel i byen. Sven Erik Renaa er også på plass.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her