Flere kurs under Polar Spectacle

Tana videregående skole står som arrangør av tre forskjellige kurs under Varanger King Crab Festival Polar Spectacle 8.-14. oktober. Dessuten kommer kokkelandslagets Sven Erik Renaa.

For første gang arrangerer Tana Videregående skole og Polar Spectacle hele tre kurs i forbindelse med årets festival. Menykurs for næringslivet, salgstriks for torghandlere og kokkekurs for menigmann.
 
- Nå håper vi folk setter pris på initiativene våre, sier prosjektleder Marit Sundt.
 
Kreativ meny
Hun er nyansatt ved Tana Videregående skole og jobber med alle kursene som er satt opp før og under festivalen. Kreativ menyutvikling for serveringsbedrifter med kokken Brede Bystadhaugen er ett av tilbudene. 
 
Fra Mauds
Bystadhaugen er kokk, kjøkkensjef og innehaver av Mauds i Kvadraturen i Oslo. Han er også diplomkokk fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. Bystadhaugen setter pris på tradisjoner og er opptatt av at den ekte norske matgleden ikke må gå i glemmeboken.
 
Dette er for bedrifter som vil bli bedre på lokal mat og her blir det fokus på villsau, fersk lavvurøkt reinkjøtt, elgkjøtt, rype, fisk, kongekrabbe og hvalkjøtt.
 
Ost fra Pasvik
- Vi skal også smake på ost fra Pasvikdalen, og se på muligheter for bruk av denne som en del av menyen. Lokale urter og ville vekster som smakstilskudd er også et spennende tema for dette kurset, sier Sundt.
 
For proffer
Hun legger til at kursedeltakerne også vil få prøve ut forskjellige former for konservert rabarbra, og på dessert-fronten fokuseres det på bruk av ulike bærslag. 
 
Kurset er ment for serveringsbedrifter, fjellstuer, gjestegårder, hoteller og andre som serverer mat på profesjonelt nivå.
 
Internasjonalt
Både norske og internasjonale mesterkokker er ventet til Vadsø, og lørdag kveld vil de slå sammen sine kokkekunster og skape en havets festkveld på Rica Hotel i byen. Sven Erik Renaa er også på plass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen