Flere kurs under Polar Spectacle

Tana videregående skole står som arrangør av tre forskjellige kurs under Varanger King Crab Festival Polar Spectacle 8.-14. oktober. Dessuten kommer kokkelandslagets Sven Erik Renaa.
Redaksjonen
02 Oktober 2007 - 17:00

For første gang arrangerer Tana Videregående skole og Polar Spectacle hele tre kurs i forbindelse med årets festival. Menykurs for næringslivet, salgstriks for torghandlere og kokkekurs for menigmann.
 
- Nå håper vi folk setter pris på initiativene våre, sier prosjektleder Marit Sundt.
 
Kreativ meny
Hun er nyansatt ved Tana Videregående skole og jobber med alle kursene som er satt opp før og under festivalen. Kreativ menyutvikling for serveringsbedrifter med kokken Brede Bystadhaugen er ett av tilbudene. 
 
Fra Mauds
Bystadhaugen er kokk, kjøkkensjef og innehaver av Mauds i Kvadraturen i Oslo. Han er også diplomkokk fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. Bystadhaugen setter pris på tradisjoner og er opptatt av at den ekte norske matgleden ikke må gå i glemmeboken.
 
Dette er for bedrifter som vil bli bedre på lokal mat og her blir det fokus på villsau, fersk lavvurøkt reinkjøtt, elgkjøtt, rype, fisk, kongekrabbe og hvalkjøtt.
 
Ost fra Pasvik
- Vi skal også smake på ost fra Pasvikdalen, og se på muligheter for bruk av denne som en del av menyen. Lokale urter og ville vekster som smakstilskudd er også et spennende tema for dette kurset, sier Sundt.
 
For proffer
Hun legger til at kursedeltakerne også vil få prøve ut forskjellige former for konservert rabarbra, og på dessert-fronten fokuseres det på bruk av ulike bærslag. 
 
Kurset er ment for serveringsbedrifter, fjellstuer, gjestegårder, hoteller og andre som serverer mat på profesjonelt nivå.
 
Internasjonalt
Både norske og internasjonale mesterkokker er ventet til Vadsø, og lørdag kveld vil de slå sammen sine kokkekunster og skape en havets festkveld på Rica Hotel i byen. Sven Erik Renaa er også på plass.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her