Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Bjørn Svensson har åpnet Fauna i et lokale der mange har gått dukken.

En rekke restauranter, som La P’tite Cuisine, Bollywood, Palace Reserva, Restaurant Serpico, SW 20 og Odissi, har tidligere holdt hus i huset på hjørnet ved Solli Plass i Oslo. Det bekymrer ikke kjøkkensjefene Jo Bøe Klakegg og Bjørn Svensson. Nylig åpnet de dørene til Fauna, Svenssons nye restaurant etter at han la ned Oscarsgate i forfjor. Klakegg har erfaring fra Bagatelle, Noma og Marque i Sidney.

– Jeg la ned Oscarsgate da leiekontrakten gikk ut. Da hadde jeg drevet restauranten i åtte år og var rimelig ferdig i skallen. Deretter lette jeg i over ett år etter et nytt lokale, men det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Meningen var jo at jeg skulle flytte Oscarsgate, men slik ble det ikke. Enten var prisklassen eller beliggenheten feil, og ofte var stedet for stort eller for lite, sier Svensson til osloby.no.

Han er ikke bekymret for gjennomtrekket i lokalene, som leies av «stayeren» Palace Grill – som ligger vegg i vegg.

– Jeg tror dette bare er positivt og at det vil generere flere folk til området, men Fauna blir helt klart en konkurrent. Om den ligger ved siden av eller noen kvartaler unna, tror jeg ikke spiller noen rolle, sier Jon Arthur Messel ved Palace Grill.

Fauna er totalrenovert i brune og lune farger, har plass til 45 gjester og et åpent kjøkken mot gjestene samt et chambre separée. Fauna skal ha mange færre retter enn Restaurant Oscarsgate hadde, og de to kjøkkensjefene satser på en femretters meny til 750 kroner, med mulighet til å legge til noen ekstra retter.

LES OGSÅ: Svensson klar med ny restaurant

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen