Fra Oslo til noma

Jo jobber på verdens beste kjøkken.

Jo Bøe Klakegg var ikke gamle karen da han sa til alle at han ville bli kokk. Nå jobber 24-åringen på verdens beste restaurant, noma i København.
- På en måte har jeg ikke skjønt det helt selv. Vi må jo bare fokusere på jobben, men det har vært ganske intenst her siden vi fikk prisen i april, Klakegg til Aftenposten Aften.

- Det er veldig mye som skjer med mange viktige gjester. Det er kjente kokker og matskribenter. New York Times har vært her. Det samme har Thomas Keller, en amerikansk kokk man ellers bare hører om, sier Klakegg.

Klagegg er en ung, men rutinert kokk. Han har jobbet på Baltazar, Madserud gård og Bagatelle før han fikk litt hjelp av Eivind Hellstrøm til å få en ukes prøvejobb ved noma. I fjor høst fikk han jobb.

Han mener René (Redzepi, kjøkkensjef og medeier i restauranten) har blitt mer intens etter at restauranten vant tittelen "verdens beste", men skryter av miljøet blant de ansatte.
- På kjøkkenet har vi et veldig bra samhold. Mange andre steder kan det være en del kniving der folk først og fremst tenker på seg selv. Her hjelper vi hverandre for å oppnå et så bra resultat som mulig.

Nylig gikk en annen nordmann fra noma til Arendal .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen