Matkurs og vinkurs

Piemontefestival, 20. juni, Nedre Foss Gård, Oslo

Fråts i Piemontes lekre viner, gode spekemat og oster
Foto: (Foxys_forest_manufacture)

Fråts i Piemontes lekre viner, gode spekemat og oster

At vin fra Piemonte er blant nordmenns klare favoritter, er en så god grunn for at de får sin egen festival. Hvor er det ikke bedre å feire dette vinområdet enn på vakre Nedre Foss Gård en kveld i juni.
Julie Helene Amundsen
14 April 2018 - 01:00

Er du fan av viner som barbera, dolcetto og nebbiolo eller av alt det andre gode Piemonte har å by på, kan du rett og slett ikke bli hjemme denne onsdagen. På vakre Nedre Foss Gård får du en gyllen mulighet til å smake de beste vinene fra spennende produsenter som Malvirá, Travaglini, Cascina Castlet, Grasso Fratelli, Giacomo Vico,  Montalbera og flere til. De har med seg et godt utvalg av representative viner for både seg selv og regionen. 

Det vil også bli en egen bar med tilgang på masse andre viner fra dette fantastiske området i Nord-Italia fra produsenter som Ruggeri Corsini, Rocche Costamagna, Palladino og et tjuetalls andre.

I tillegg blir det en lekker buffet med deilig spekeskinke, spekepølser og oster, som du kan nyte til de forskjellige barbera-vinene.  

Du vil også få rikelig påfyll av kunnskap om både barbera og de andre vinstilene fra de mange standene på festivalen. 

Underveis i festivalen blir det mulig å delta på en spørreundersøkelse. Svarer du på alle spørsmålene, deltar du i trekningen av et opphold i Langhe-regionen i Piemonte, 2 netter for 2 personer. Trekningen vil forgå rundt 18.30. Gå ikke glipp av denne sjansen. Dette kan bli det lønnsomste vinmessen du deltar på i år. 

Men ikke nok med det, denne kvelden får du også mulighet til å ta med deg vinglasset hjem. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her