Matkurs og vinkurs

Piemontefestival, 20. juni, Nedre Foss Gård, Oslo

Fråts i Piemontes lekre viner, gode spekemat og oster
Foto: (Foxys_forest_manufacture)

Fråts i Piemontes lekre viner, gode spekemat og oster

At vin fra Piemonte er blant nordmenns klare favoritter, er en så god grunn for at de får sin egen festival. Hvor er det ikke bedre å feire dette vinområdet enn på vakre Nedre Foss Gård en kveld i juni.
Julie Helene Amundsen
14 April 2018 - 02:00

Er du fan av viner som barbera, dolcetto og nebbiolo eller av alt det andre gode Piemonte har å by på, kan du rett og slett ikke bli hjemme denne onsdagen. På vakre Nedre Foss Gård får du en gyllen mulighet til å smake de beste vinene fra spennende produsenter som Malvirá, Travaglini, Cascina Castlet, Grasso Fratelli, Giacomo Vico,  Montalbera og flere til. De har med seg et godt utvalg av representative viner for både seg selv og regionen. 

Det vil også bli en egen bar med tilgang på masse andre viner fra dette fantastiske området i Nord-Italia fra produsenter som Ruggeri Corsini, Rocche Costamagna, Palladino og et tjuetalls andre.

I tillegg blir det en lekker buffet med deilig spekeskinke, spekepølser og oster, som du kan nyte til de forskjellige barbera-vinene.  

Du vil også få rikelig påfyll av kunnskap om både barbera og de andre vinstilene fra de mange standene på festivalen. 

Underveis i festivalen blir det mulig å delta på en spørreundersøkelse. Svarer du på alle spørsmålene, deltar du i trekningen av et opphold i Langhe-regionen i Piemonte, 2 netter for 2 personer. Trekningen vil forgå rundt 18.30. Gå ikke glipp av denne sjansen. Dette kan bli det lønnsomste vinmessen du deltar på i år. 

Men ikke nok med det, denne kvelden får du også mulighet til å ta med deg vinglasset hjem. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her