Fremtidsmat i Stavanger

Food for the Future er en matfaglig konferanse med internasjonale toppnavn til stede. Den arrangeres i Stavanger 30. juni til 2. juli.
Redaksjonen
06 Mars 2008 - 13:00

Flere bedrifter har allerede lagt sommerens ledermøte til Food for the Future for å få faglig påfyll og inspirasjon.
 
Her er det mulig å oppleve et seriøst matfaglig arrangement i Norge. Food for the Future er en del av det offisielle programmet til Europeisk Kulturhovedstad Stavanger 2008.
 
Blant foredragsholderne er det mange spennende navn.
 
Professor
Richard Scase er professor ved universitetet i Kent. Han er spesialist på globale forhold og internasjonale trender. Han har skrevet 20 bøker, sist Global Remix, som tar for seg forretningsmessige og individuelle globale trender.
 
Nestor
Paul Bocuse skal også holde foredrag. Han er en av nestorene i internasjonalt matmiljø gjennom Bocuse d'Or, sin tre-stjerners restaurant i Lyon og sitt uttrettelige arbeid for å utvikle kokkekunsten.
 
Bocuse er initiativtaker til Bocuse d'Or Europe, som er en viktig del av Kulinariske Stavanger 08.
 
Ærespresident
Dr. Bill Gallagher fra Sør-Afrika er ærespresident i The World Association of Chefs' Societies (WACS). Gallagher er en av de mest innflytelsesrike kokkepersonlighetene i verden. Han er svært opptatt av kokkens og gastronomiens rolle i et samfunnsmessig perspektiv.
 
Direktør
René Koster er knyttet til Agrotechnology & Food Sciences gruppen ved Wageningen University and Research centre. René Koster er direktør for the Restaurant of the Future; et unikt miljø som gir innsikt i forbrukeratferd og valg av mat gjennom vitenskapelig observasjon av restaurantbesøk.
 
Seniorkonsulent
Birthe Linddal er seniorkonsulent og fremtidsforsker for Kairos Future, Danmark. Hennes faglige kompetanse er rettet mot mennesker og det moderne liv, fremtidens kunder og ikke minst fremtidens måltidsindustri.

En professor til
Xavier Gellynck er professor ved Universitetet i Gent innen økonomi og markedsføring av mat- og landbruksprodukter. Han er medlem av en rekke europeiske organisasjoner knyttet til mat og er en meget benyttet foredragsholder for bedrifter og gjesteforeleser ved internasjonale universiteter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her