ØL: Genial oppfinnelse testet ut på Roskilde-festivalen
Øl

Genial oppfinnelse testet ut på Roskilde-festivalen

Glovarme ølbokser kjøles ned til perfekt temperatur på 1,5 minutter.

Det er maskiningeniørstudenten Christian Hindse Ringsted fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet)  som ved hjelp av Rockwool isolasjonsmateriale kom fram til denne innovative løsningen for å gi folket kaldt øl.

Det tar bare halvannet minutt å kjøle ned en øl til perfekt temperatur som er 9,5 grader – og det selv om den har ligget i solsteiken en stund.

Den nye ølkjøleren var kun i bruk backstage under årets Roskilde-festival. Men den var testet ut på forhånd på et kickoff for festivalens frivillige. Selve festivalpublikummet måtte altså ordne ølkjølingen selv.

Oppbyggingen av kjøleanlegget er enkelt. Boksene trilles i iskaldt vann gjennom en meter lang renne. Etter 1,5 minutt er de lunkne boksene iskalde og klare til å drikkes. Kjøleanlegget er pakket inn i steinull. Takket være steinullens termiske fordeler brukes minst mulig strøm.

Boksene trilles i iskaldt vann gjennom en renne.
Boksene trilles i iskaldt vann gjennom en renne.

 

-Jeg hadde aldri drømt om at min trainee-tid hos Rockwool-konsernet skulle bringe meg til Roskildefestivalen med en ølkjøler. Jeg er glad for at mitt tre uker lange kurs i oppbygging av kjøleanlegg på DTU har båret frukter, sier Christian Hindse Ringsted.

-Samarbeidet med Roskildefestivalen gir oss mulighet til å kombinere et behov med vår kunnskap om steinull, slik at vi i fellesskap kan kreere noe nytt, spennende og innovativt og noe som utgjør en forskjell sier Dorte Gram, Innovation Manager i Rockwool.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen