God kvalitet på oppdrettstorsk

Oppdrettstorsken har utviklet seg mye de siste årene og har flott kvalitet. Det mener matfaglig leder ved Norsk Sjømatsenter, Per Christian Valland.

Valland er diplomkokk og har jobbet med oppdrettstorsk de siste fem, seks årene.
 
- Den er blitt veldig mye bedre. Både kondisjon, smak og utseende har blitt veldig bra. Det er rett og slett et topp produkt å jobbe med, sier han til kyst.no.
 
Nylig var han i Barcelona og besøkte fiskemarkedet der.
 
- Der snakket jeg med fiskehandlere som importerte oppdrettstorsk fra Norge og de var veldig fornøyd med produktet, sier Valland.
 
Michelin-stjerne
Han la også turen innom restauranten til Mey Hofman, en restaurant med en stjerne i Michelin-guiden. Restauranten driver også sin egen kokkeskole og har tatt oppdrettstorsk i bruk på kjøkkenet.
 
- De var også veldig fornøyd med fisken, kunne Valland konstatere.
 
Imidlertid er det ett område Valland fremdeles synes oppdrettsvarianten har noe igjen i forhold til sin ville fetter, og det er på fasthet.
 
Løsere
- Den er noe løsere i kjøttet. Derfor kan vi ikke så lett henge den opp til for eksempel røyking. Da flaker den seg for lett.
 
Valland påpeker at oppdrettstorsk jo er et relativt ungt produkt og at det sikkert er mye å gå på ennå.
 
Mer trening
- Man burde funnet en måte å sørge for at fisken fikk litt mer trening i merden. Slik det er i dag, blir den stående mye i ro, den får jo maten servert rett foran nesen og trenger ikke svømme av gårde for å lete den opp. Da hadde nok kjøttet også blitt litt fastere. Men dette er bagateller, i det store og det hele er fisken et veldig bra produkt, understreker han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen