Godt liv i Aurland

I dag starter Smak Sakte-festivalen i Aurland.

Smak Sakte-festivalen er møtestedet der folk kan oppleve mennesker og produkter som gjør livet verd å leve. By møter land på leting etter de tidløse verdiene, som ikke bare kan forståes ved intellekt men som må sanses og anes, som festivalen skriver på sin egen hjemmeside
 
Det er det lokale nettverket Aurland Natur og Kulturarv som har slått seg sammen med den lokale Slow Food-bevegelsen for å arrangere festivalen.
 
Lokalt samarbeid
Aurland Natur - og Kulturarv (Anka) er et lokalt samarbeid som hjelper frem produsenter innen natur og kulturbasert næring i aurlandsregionen. Anka har i dag 45 medlemmer som består av ulike produsenter.
 
Under Smak Sakte-festivalen er det mulig å møte produsenter som gir en ekte opplevelse og smak fra regionen.
 
Mangfold
Slow Food Sognefjord er et nystartet lokallag i en internasjonal medlemsorganisasjon som skal fremme mangfold og kunnskap om mat - hvor den kommer fra, hvordan den smaker og hvordan matvalget påvirker resten av verden.
 
På festivalen finnes også Det Bevisste Kjøkken.
 
Filosofi
Dette er Fretheim Hotels matfilosofi. Råvarene er hentet fra naturen, gårdene og småskalaprodusenter i distriktet. Dette, sammen med hjemmelagde spesialiteter og økologiske grønnsaker, gir miljøvennlig og god næringsrik mat.
 
Det blir også en rekke kurs under festivalen som starter i dag og avsluttes søndag 7. oktober.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen