Heder til Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm mottok tidligere denne måneden den italienske æresprisen Premio Villa Massa 2008.
Redaksjonen
16 Desember 2008 - 21:00

Det er Hellstrøms langvarige innsats på den norske og den europeiske gastronomiske scenen, nå sist toppet av gjennomføringen av Bocuse d'Or Europa 2008 som kvalifiserer ham til æresprisen Premio Villa Massa 2008.
 
Sterkt lag
Det var nemlig et sterkt lag på scenen under overrekkelsen.
 
Italias fremste kokk de siste årene, Heinz Beck fra trestjerners Pergola i Roma, ble belønnet for sine innovative bidrag til landets gastronomi.
 
Davide Scabin fra tostjerneren Combal.Zero i Rivoli utenfor Torino, mottok pris for kombinasjonen av mat og design.
 
Og sist men ikke minst ble Salvatore di Riso, Campanias mest kjente konditor, hedret for sin evne til å modernisere lokale tradisjoner.
 
Tredje gang
Det er tredje gang at limoncelloprodusenten Villa Massa deler ut prisen.
 
I spissen for juryen finner vi Stefano Massa som i 1991 blåste liv i den gamle tradisjonen med å lage limoncello i Sorrento utenfor Napoli.
 
Sitronterrassene som kjennetegner dette landskapet sto på det tidspunktet i fare for å forsvinne.
 
Beskyttet
Takket være Massa-familiens innsats er sitronlundene bevart, og Villa Massa har fått følge av andre produsenter innen dette segmentet av håndverkslikører som dessuten har fått opprinnelsesbeskyttelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne kombinasjonen kommer du til å like
Dagens rett

Denne kombinasjonen kommer du til å like

Kyllinglår, byggris og grillet paprika er knallgodt. Prøv denne lettlagete oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her