Heder til Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm mottok tidligere denne måneden den italienske æresprisen Premio Villa Massa 2008.
Redaksjonen
16 Desember 2008 - 21:00

Det er Hellstrøms langvarige innsats på den norske og den europeiske gastronomiske scenen, nå sist toppet av gjennomføringen av Bocuse d'Or Europa 2008 som kvalifiserer ham til æresprisen Premio Villa Massa 2008.
 
Sterkt lag
Det var nemlig et sterkt lag på scenen under overrekkelsen.
 
Italias fremste kokk de siste årene, Heinz Beck fra trestjerners Pergola i Roma, ble belønnet for sine innovative bidrag til landets gastronomi.
 
Davide Scabin fra tostjerneren Combal.Zero i Rivoli utenfor Torino, mottok pris for kombinasjonen av mat og design.
 
Og sist men ikke minst ble Salvatore di Riso, Campanias mest kjente konditor, hedret for sin evne til å modernisere lokale tradisjoner.
 
Tredje gang
Det er tredje gang at limoncelloprodusenten Villa Massa deler ut prisen.
 
I spissen for juryen finner vi Stefano Massa som i 1991 blåste liv i den gamle tradisjonen med å lage limoncello i Sorrento utenfor Napoli.
 
Sitronterrassene som kjennetegner dette landskapet sto på det tidspunktet i fare for å forsvinne.
 
Beskyttet
Takket være Massa-familiens innsats er sitronlundene bevart, og Villa Massa har fått følge av andre produsenter innen dette segmentet av håndverkslikører som dessuten har fått opprinnelsesbeskyttelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her