Hedret for matglede

Hedret for matglede

Oslo-kantine vant Årets Matgledebedrift 2013.
25 Oktober 2013 - 18:55

Vinneren av hedersprisen Årets Matgledebedrift 2013 er kantine- og cateringbedriften Treats AS, som er basert på Skøyen i Oslo. Dette er første gang at Treats er med i konkurransen, og juryen var enstemmig i sin avgjørelse:

«Denne bedriften har matglede i sjelen! Teamet har høy matfaglig kompetanse, noe som skinner igjennom på utsiden av disken. De har et lavt kostøre, men de tryller likevel frem de lekreste retter basert på årstidenes råvarer. De er innovative, og de lager retter som enhver restaurant ville hatt på menyen,» sier juryen i sin begrunnelse.

− Gjengen på Treats brenner for faget, og de setter høye mål for seg selv. Kantina er ren og pen, og har masse deilig å tilby, samtidig som de viser veldig høy service, sa juryformann Ørjan Johannessen om vinnerbedriften under premieutdelingen i går kveld.

Andreplassen gikk til Kleivstua Hotell på Sundvollen, mens Albatross-kantina ved Rieber & Søn i Bergen fikk tredjeplass.

− Det er tydelig at bedriftene som er med, har utviklet seg gjennom året. Det har vært spennende å få lov til å ta del i denne prosessen, og veldig kjekt å få innblikk i andre bedrifters hverdag. Felles for alle deltakerne er at de er lidenskapelig opptatt av faget sitt, og at sunnhet står stadig sterkere hos bedriftene som hevder seg i toppen. Det er kjekt å se, sier Johannessen.

Konkurransen Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE Partner i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og premierer Norges mest kreative storhusholdningsbedrifter. I år har over 50 bedrifter fra hele landet knivet om den gjeve bransjeprisen, som ble delt ut under en gallamiddag på Hotel Continental i Oslo i forrige uke.

Bildet: Brede smil over matgledeseier: Fra venstre: Andy Friedrichs (Kleivstua Hotell), Peter Olaussen (Treats AS) og Per Harald Storlid (Albatross Rieber & Søn). Foto: TINE Partner/Brita Unnerud 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her