Hedret for matglede

Hedret for matglede

Oslo-kantine vant Årets Matgledebedrift 2013.
25 Oktober 2013 - 18:55

Vinneren av hedersprisen Årets Matgledebedrift 2013 er kantine- og cateringbedriften Treats AS, som er basert på Skøyen i Oslo. Dette er første gang at Treats er med i konkurransen, og juryen var enstemmig i sin avgjørelse:

«Denne bedriften har matglede i sjelen! Teamet har høy matfaglig kompetanse, noe som skinner igjennom på utsiden av disken. De har et lavt kostøre, men de tryller likevel frem de lekreste retter basert på årstidenes råvarer. De er innovative, og de lager retter som enhver restaurant ville hatt på menyen,» sier juryen i sin begrunnelse.

− Gjengen på Treats brenner for faget, og de setter høye mål for seg selv. Kantina er ren og pen, og har masse deilig å tilby, samtidig som de viser veldig høy service, sa juryformann Ørjan Johannessen om vinnerbedriften under premieutdelingen i går kveld.

Andreplassen gikk til Kleivstua Hotell på Sundvollen, mens Albatross-kantina ved Rieber & Søn i Bergen fikk tredjeplass.

− Det er tydelig at bedriftene som er med, har utviklet seg gjennom året. Det har vært spennende å få lov til å ta del i denne prosessen, og veldig kjekt å få innblikk i andre bedrifters hverdag. Felles for alle deltakerne er at de er lidenskapelig opptatt av faget sitt, og at sunnhet står stadig sterkere hos bedriftene som hevder seg i toppen. Det er kjekt å se, sier Johannessen.

Konkurransen Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE Partner i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og premierer Norges mest kreative storhusholdningsbedrifter. I år har over 50 bedrifter fra hele landet knivet om den gjeve bransjeprisen, som ble delt ut under en gallamiddag på Hotel Continental i Oslo i forrige uke.

Bildet: Brede smil over matgledeseier: Fra venstre: Andy Friedrichs (Kleivstua Hotell), Peter Olaussen (Treats AS) og Per Harald Storlid (Albatross Rieber & Søn). Foto: TINE Partner/Brita Unnerud 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her