Hvem får stjerne i år?

Onsdag kommer den nye Michelin-guiden. Her er kokkenes egne stjernetips.
15 Mars 2011 - 17:17

Når Michelin-guiden kommer i ny utgave, blir det klart hvem som mister, beholder eller får Michelin-stjerne.

De færreste av byens stjernekokker har troen på de store endringene, men flere antyder overfor Aftenposten at Oscarsgate kan komme til å få enda en stjerne. Blant dem er Lars Erik Underthun ved Feinschmecker.
- En ting er at en restaurant får gode anmeldelser i pressen, en annen ting er å holde på den samme kvaliteten år etter år. De må nok bekrefte sin posisjon over tid før de får stjerne, tror jeg. Oscarsgate er nok den som har størst mulighet til å få to stjerner. Det er en restaurant for de store anledninger, og den må få lov til å leve godt.

Kjøkkensjef Björn Svensson ved Oscarsgate mener imidlertid det er større sjanse for at Oro får en stjerne enn at han selv får to.

Jonathan Howell ved Le Canard på Frogner sier Ylajali og Grefsenkollen er klare kandidater, men at det litt for tidlig for begge to.

Ronny Kolvik ved Ylajali hadde besøk av en Michelin-inspektør i høst, men det ble med praten. Han håper å få servere gudien ved neste anledning. I år har han tro på Grefsenkollen.
- Det er en fantastisk plass med en spennende beliggenhet.

Robert Lie ved Grefsenkollen forventer ingenting selv, men mener ser på det som en kjempebonus dersom de skulle få en omtale i guiden.
- Det er kun kveldskonseptet som er mer i tråd med det Michelin pleier å gå etter. På den annen side: guiden har vist i de senere år at de tenker annerledes, følger med i tiden.

Han tipper på en stjerne til Baltazar i år, og mener også at Alex Sushi og Palace Grill fortjener en. Han tror også at Maaemo blir en kandidat ved neste korsvei.
- Ellers håper jeg virkelig at Oscarsgate får to stjerner, de har hatt en jevn stigning siden åpningen i 2004. det hadde Björn virkelig fortjent!

Terje Ness ved Haga i Bærum sa fra seg sin Michelin-stjerne tidligere i vinter, men satser på å etablere en tostjerneres restaurant på Aker Brygge til høsten. I år tror han Ylijali og Grefsenkollen har de beste sjansene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her