Ingen Michelin-stjerner i Bergen

Og ikke blir det noen på en stund, heller.
Redaksjonen
06 August 2010 - 13:45

Bergen er ikke på kartet til verdens mest prestisjetunge restaurantguide. Forklaringen ligger imidlertid ikke nødvendigvis i restaurantenes nivå.

- Det finnes sikkert kjempegode restauranter i Bergen. Men Michelin har ingen egen nordisk guide, sier Carl Stenson, presseansvarlig i Michelin Norden, til Bergens Tidende. Michelin kommer heller ikke i nærmeste fremtid til Bergen, ifølge svensken.

- Ikke de kommende tre-fire årene i alle fall. Signalene er at Michelin i større grad vil rette blikket ut av Europa og komme med spesialguider der.

Byene i Norden går inn i guiden med tittelen «main cities in Europe». Målgruppen er forretningsreisende og en gruppe reisende som har økt de siste årene, alle som drar på weekendferie i større byer.

- Med slike målgrupper er Bergen valgt bort, forklarer Stenson.
 
Daglig leder ved Colonialen, Ken P. Skorge-Kristiansen, skulle gjerne sett en stjerne til Bergen.

- Det ville helt klart betydd mye. Folk over hele verden leser guiden, og mange går etter restauranter med stjerne.

Fire restauranter i Oslo, samt en i Bærum, har én Michelin-stjerne. For ordens skyld: Ingen andre norske byer er inkludert i guiden heller. Men i Sverige har nummer to-byen Göteborg klart å få med fem restauranter.

Terje Ness' Haga Restaurant har én Michelin-stjerne. Stjernekokken tror det ville vært positivt om Michelin hadde laget en Norden-guide.

- I Norge er det kanskje ti steder som ville kvalifisert for stjerne. Ingen fra Bergen er i stjerneklassen. Men kanskje ville fem-seks steder ha vært med i guiden med bestikk (karakter for service, miljø, atmosfære), sier Ness til avisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her