Ingen Michelin-stjerner i Bergen

Og ikke blir det noen på en stund, heller.

Bergen er ikke på kartet til verdens mest prestisjetunge restaurantguide. Forklaringen ligger imidlertid ikke nødvendigvis i restaurantenes nivå.

- Det finnes sikkert kjempegode restauranter i Bergen. Men Michelin har ingen egen nordisk guide, sier Carl Stenson, presseansvarlig i Michelin Norden, til Bergens Tidende. Michelin kommer heller ikke i nærmeste fremtid til Bergen, ifølge svensken.

- Ikke de kommende tre-fire årene i alle fall. Signalene er at Michelin i større grad vil rette blikket ut av Europa og komme med spesialguider der.

Byene i Norden går inn i guiden med tittelen «main cities in Europe». Målgruppen er forretningsreisende og en gruppe reisende som har økt de siste årene, alle som drar på weekendferie i større byer.

- Med slike målgrupper er Bergen valgt bort, forklarer Stenson.
 
Daglig leder ved Colonialen, Ken P. Skorge-Kristiansen, skulle gjerne sett en stjerne til Bergen.

- Det ville helt klart betydd mye. Folk over hele verden leser guiden, og mange går etter restauranter med stjerne.

Fire restauranter i Oslo, samt en i Bærum, har én Michelin-stjerne. For ordens skyld: Ingen andre norske byer er inkludert i guiden heller. Men i Sverige har nummer to-byen Göteborg klart å få med fem restauranter.

Terje Ness' Haga Restaurant har én Michelin-stjerne. Stjernekokken tror det ville vært positivt om Michelin hadde laget en Norden-guide.

- I Norge er det kanskje ti steder som ville kvalifisert for stjerne. Ingen fra Bergen er i stjerneklassen. Men kanskje ville fem-seks steder ha vært med i guiden med bestikk (karakter for service, miljø, atmosfære), sier Ness til avisen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen