Ingen nye norske Michelin-stjerner

I den nye nordiske Michelin-guiden er det mange nye stjerner, men ingen nye norske.

Det er første gang Michelin gir ut en egen guide for Norden og i den anledning får vår del av verden to nye restauranter med to stjerner, Oaxen i Stockholm og a|o|c i København.

De to største skandinaviske byene har dermed like mange tostjernere hver seg, nemlig tre, mens Oslo har én, nemlig Maaemo.

Det er heller ikke blitt flere enstjernere i Norge. Og heller ikke flere norske byer som er tatt med i guiden.

Dette er de beste restaurantene ifølge White Guide Nordic 2015

Malmø som sammen med Århus er ny i Michelin-sammenheng, får hver seg tre Michelin-stjerner.

Michelin Guide Nordic Cities 2015 inneholder totalt 125 hoteller og 241 restauranter. Utvalget av restauranter omfatter 30 Bib Gourmand restauranter hvorav to i Norge, Restauranteik og Oro Bar og grill, 7 restauranter med to stjerner (Maaemo i Norge) og 38 med en stjerne (heriblant Statholdergaarden, Ylajali og Fauna).

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen