Julebord foran veldedighet

Til tross for finanskrisen er hovedtendensen at norske bedrifter fortsatt spanderer julebord på sine ansatte.
Redaksjonen
16 Desember 2008 - 10:00

Det er viktigere med fornøyde ansatte enn å støtte veldedighet.
 
Cornelius sjømatrestaurant utenfor Bergen har for eksempel ingen problemer med å fylle opp restauranten nå før jul.
 
Omsetningen går så det suser.
 
- Vi har nesten hatt en 40-50-prosent større økning rundt julebordene i år, sier Odd Einar Tufteland til TV2.
 
Så det suser
Tendensen bekreftes av NHO Reiseliv, som forteller at restaurantene klarer seg godt i adventstiden.
 
- De blir fylt opp slik de har blitt tidligere år, og merker totalt sett ikke noe til finanskrisen ennå heldigvis, sier Knut Almquist, direktør i NHO Reiseliv.
 
Almquist tror julebord kan være ekstra viktig i år nettopp på grunn av finanskrisen.
 
- Det er med på å holde samholdet godt oppe og bidrar til et positivt arbeidsmiljø i et noe vanskeligere 2009.
 
Merker nedgang
Samtidig gir bedriftene langt mindre penger til veldedige organisasjoner. Enkelte steder er nedgangen på hele 30 prosent.
 
Det er likevel ikke alle som får det til å gå rundt. Rica Seilet i Molde er et eksempel. Hotellet merker at det er færre julebordsgjester og har permittert folk. Også i Lillehammer

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her