Kokkebronse i WorldSkills

Kokkebronse i WorldSkills

Mads Ueland (20)fra Ålgård i Rogaland og Statholdergaarden sikret bronse til Norge i årets WorldSkills.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2013 - 10:18

- Det var den aller beste følelsen - akkurat da de ropte opp navnet mitt og ba meg komme til scenen i den store arenaen. Da visste jeg at jeg hadde klart målet mitt. Jeg var spent på om jeg kunne klare å få pallplass, jeg visste at jeg hadde gjort noen småfeil, men det holdt, sier en overlykkelig Mads Ueland til WorldSkills Norways pressemedarbeider.

- Nå gleder jeg meg til å komme hjem og fortsette å lage mat til alle gjestene på Statholdergaarden i Oslo.

Inspirert av arbeidsplassen

Mads er glad for miljøet han er en del av på restaurant Statholdergaarden i Oslo. - Her har jeg fått utvikle meg til å bli den kokken jeg er i dag. Jeg trives veldig godt!

Bent Stiansen er en viktig inspirator, men han har også lært utrolig mye fra Øyvind Bøe Dalelv som jobber på samme restaurant og som vant gullmedalje i kokkefaget i WorldSkills i London i 2011.

LES MER: Gull i WorldSKills

Norges kandidat i servitørfaget, Thora Karen Knutsdottir, fikk ingen medalje, men var med sine 499 poeng ett poeng unna Medal of Excellence som er utmerkelse for svært godt arbeid.

Av de 21 norske deltakerne i 19 fag fikk 10 personer denne utmerkelsen. I tillegg til bronse i kokkefaget, ble det sølv i mekatronikk og bronse i billakkering under årets WorldSkills som for øvrig fant sted i Leipzig. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her