Kokkebronse i WorldSkills

Kokkebronse i WorldSkills

Mads Ueland (20)fra Ålgård i Rogaland og Statholdergaarden sikret bronse til Norge i årets WorldSkills.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2013 - 10:18

- Det var den aller beste følelsen - akkurat da de ropte opp navnet mitt og ba meg komme til scenen i den store arenaen. Da visste jeg at jeg hadde klart målet mitt. Jeg var spent på om jeg kunne klare å få pallplass, jeg visste at jeg hadde gjort noen småfeil, men det holdt, sier en overlykkelig Mads Ueland til WorldSkills Norways pressemedarbeider.

- Nå gleder jeg meg til å komme hjem og fortsette å lage mat til alle gjestene på Statholdergaarden i Oslo.

Inspirert av arbeidsplassen

Mads er glad for miljøet han er en del av på restaurant Statholdergaarden i Oslo. - Her har jeg fått utvikle meg til å bli den kokken jeg er i dag. Jeg trives veldig godt!

Bent Stiansen er en viktig inspirator, men han har også lært utrolig mye fra Øyvind Bøe Dalelv som jobber på samme restaurant og som vant gullmedalje i kokkefaget i WorldSkills i London i 2011.

LES MER: Gull i WorldSKills

Norges kandidat i servitørfaget, Thora Karen Knutsdottir, fikk ingen medalje, men var med sine 499 poeng ett poeng unna Medal of Excellence som er utmerkelse for svært godt arbeid.

Av de 21 norske deltakerne i 19 fag fikk 10 personer denne utmerkelsen. I tillegg til bronse i kokkefaget, ble det sølv i mekatronikk og bronse i billakkering under årets WorldSkills som for øvrig fant sted i Leipzig. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her