Kokkebronse i WorldSkills

Kokkebronse i WorldSkills

Mads Ueland (20)fra Ålgård i Rogaland og Statholdergaarden sikret bronse til Norge i årets WorldSkills.

- Det var den aller beste følelsen - akkurat da de ropte opp navnet mitt og ba meg komme til scenen i den store arenaen. Da visste jeg at jeg hadde klart målet mitt. Jeg var spent på om jeg kunne klare å få pallplass, jeg visste at jeg hadde gjort noen småfeil, men det holdt, sier en overlykkelig Mads Ueland til WorldSkills Norways pressemedarbeider.

- Nå gleder jeg meg til å komme hjem og fortsette å lage mat til alle gjestene på Statholdergaarden i Oslo.

Inspirert av arbeidsplassen

Mads er glad for miljøet han er en del av på restaurant Statholdergaarden i Oslo. - Her har jeg fått utvikle meg til å bli den kokken jeg er i dag. Jeg trives veldig godt!

Bent Stiansen er en viktig inspirator, men han har også lært utrolig mye fra Øyvind Bøe Dalelv som jobber på samme restaurant og som vant gullmedalje i kokkefaget i WorldSkills i London i 2011.

LES MER: Gull i WorldSKills

Norges kandidat i servitørfaget, Thora Karen Knutsdottir, fikk ingen medalje, men var med sine 499 poeng ett poeng unna Medal of Excellence som er utmerkelse for svært godt arbeid.

Av de 21 norske deltakerne i 19 fag fikk 10 personer denne utmerkelsen. I tillegg til bronse i kokkefaget, ble det sølv i mekatronikk og bronse i billakkering under årets WorldSkills som for øvrig fant sted i Leipzig. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen