Kokkebronse i WorldSkills

Kokkebronse i WorldSkills

Mads Ueland (20)fra Ålgård i Rogaland og Statholdergaarden sikret bronse til Norge i årets WorldSkills.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2013 - 10:18

- Det var den aller beste følelsen - akkurat da de ropte opp navnet mitt og ba meg komme til scenen i den store arenaen. Da visste jeg at jeg hadde klart målet mitt. Jeg var spent på om jeg kunne klare å få pallplass, jeg visste at jeg hadde gjort noen småfeil, men det holdt, sier en overlykkelig Mads Ueland til WorldSkills Norways pressemedarbeider.

- Nå gleder jeg meg til å komme hjem og fortsette å lage mat til alle gjestene på Statholdergaarden i Oslo.

Inspirert av arbeidsplassen

Mads er glad for miljøet han er en del av på restaurant Statholdergaarden i Oslo. - Her har jeg fått utvikle meg til å bli den kokken jeg er i dag. Jeg trives veldig godt!

Bent Stiansen er en viktig inspirator, men han har også lært utrolig mye fra Øyvind Bøe Dalelv som jobber på samme restaurant og som vant gullmedalje i kokkefaget i WorldSkills i London i 2011.

LES MER: Gull i WorldSKills

Norges kandidat i servitørfaget, Thora Karen Knutsdottir, fikk ingen medalje, men var med sine 499 poeng ett poeng unna Medal of Excellence som er utmerkelse for svært godt arbeid.

Av de 21 norske deltakerne i 19 fag fikk 10 personer denne utmerkelsen. I tillegg til bronse i kokkefaget, ble det sølv i mekatronikk og bronse i billakkering under årets WorldSkills som for øvrig fant sted i Leipzig. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her