Kokkegull i World Skills

Øyvind Bøe Dalelv gikk av med seieren i en knalltøff utgave av yrkesfagkonkurransen WorldSkills.

- Dette hadde jeg virkelig ikke trodd. Kokk Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø er over seg av begeistring etter at han mottok gullmedaljen under World Skills som fant sted 5.-9. oktober i London.

- Denne utmerkelsen betyr enormt mye for meg. Jeg har lært utrolig mye i WorldSkills. Jeg tar med meg erfaringene videre på min vei. Jeg håper også at jeg kan inspirere flere andre til å velge kokkeutdannelse, sier Dalelv som til daglig jobber på Statholdergaarden i Oslo.

Oppslutningen om årets konkurranse er rekordstor med flere enn 950 deltakere fra hele 51 land. Norge som nasjon endte på 16. plass.

- Dette er det beste resultatet Norge har fått noen gang, sier en stolt sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange. I tillegg til kokkegullet, hentet det norske laget hjem bronse i billakkering og bronse i elektro. - Jeg er stolt på Norges vegne, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen