Kraftkar til topps igjen

Kraftkar til topps igjen

Blåmuggosten fra Tingvoll fortsetter å håve inn internasjonal heder.

Blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost har fått gullmedalje under verdens største ostefestival, International Cheese Awards i Storbritannia. Kraftkaren vant i kategorien for beste kumelksbaserte blåmuggost laget utenfor Storbritannia.

– En fantastisk seier for vesle Tingvollost, Vi er tross alt en liten familiebedrift, så det at vi klarer å hamle opp med store internasjonale merkenavn, er ganske spesielt, sier meierisjef i Tingvollost, Egil Smith-Meyer i en pressemelding.

Rekordmange 4286 ostar fra 27 land deltok i konkurransen, som trekkker over 40.000 besøkende hvert år. Rekordmange 4286 oster fra 27 land deltok i konkurransen.

– Akkurat som VM-gullet i 2011, er dette med på å sette både Tingvollost og norsk gårdsost på kartet, seier Smith-Meyer.

– I en tid der alle snakker om ostetoll, er det viktig for oss å bevise at det går an å lage ost av internasjonal kvalitet også i Norge, legger han til.

Familiebedriften drives av fire generasjoner og hadde en produksjon på 20 tonn ost i 2012. Den selges i utvalgte butikker og serveringssteder.

LES OGSÅ: Kraftkar nordisk mester

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen