Kraftkar til topps igjen

Kraftkar til topps igjen

Blåmuggosten fra Tingvoll fortsetter å håve inn internasjonal heder.

Blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost har fått gullmedalje under verdens største ostefestival, International Cheese Awards i Storbritannia. Kraftkaren vant i kategorien for beste kumelksbaserte blåmuggost laget utenfor Storbritannia.

– En fantastisk seier for vesle Tingvollost, Vi er tross alt en liten familiebedrift, så det at vi klarer å hamle opp med store internasjonale merkenavn, er ganske spesielt, sier meierisjef i Tingvollost, Egil Smith-Meyer i en pressemelding.

Rekordmange 4286 ostar fra 27 land deltok i konkurransen, som trekkker over 40.000 besøkende hvert år. Rekordmange 4286 oster fra 27 land deltok i konkurransen.

– Akkurat som VM-gullet i 2011, er dette med på å sette både Tingvollost og norsk gårdsost på kartet, seier Smith-Meyer.

– I en tid der alle snakker om ostetoll, er det viktig for oss å bevise at det går an å lage ost av internasjonal kvalitet også i Norge, legger han til.

Familiebedriften drives av fire generasjoner og hadde en produksjon på 20 tonn ost i 2012. Den selges i utvalgte butikker og serveringssteder.

LES OGSÅ: Kraftkar nordisk mester

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Til toppen