Kraftkar ble «nordisk mester»

Kraftkar ble «nordisk mester»

Ble kåret til Nordens beste blåmuggost under Nordisk Ostefestival.

Med 11,6 poeng henviste Tingvollost sine nordiske naboer Svedjan Blå (Sverige) og Kastrup (Danmark) til henholdsvis sølv og bronse med en 14 mnd lagringsvariant under Nordisk Ostefestival i Danmark sist helg.

- Fantastisk gøy! Dette viser at det lages ost av internasjonal kvalitet i Norge, sier meieribestyrer i Tingvollost, Egil Smith-Meyer.
Som kategorivinner blant blåmuggostene gikk Kraftkar dermed videre til kåringen av Nordens beste ost, hvor Kraftkaren havnet på andreplass bak Skallingen fra Danmark.

Totalt deltok 62 ysterier på Nordisk Ostefestival i regi av Kulinarisk Sydfyn med sine 15000 besøkende. Kraftkar vant gullmedalje under samme arrangement i 2011, samme år som de også vant et oppsiktsvekkende gull under World Cheese Awards i Storbritannia.

- Etterspørselen gikk fullstendig gjennom taket den gangen. De to siste årene har vi derfor brukt til å utvide kapasiteten, forteller Smith-Meyer.

Tingvollost er et familiedrevet gårdsmeieri lokalisert i Tingvoll kommune på Nordmøre. Kraftkar selges i dag via nærmere 100 butikker over hele landet, samt til hoteller og restauranter.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen