Legger ned i Sundsvall

V&S, som blant annet lager Absolut vodka, har bestemt seg for å legge ned produksjonen i Sundsvall. Det betyr at rundt 80 mennesker mister jobben.

Produsenten av blant annet Absolut Vodka har vurdert å legge ned produksjonen i flere måneder, men har nå tatt en avgjørelse.
 
Drevet av staten  
V&S sier likevel at selskapet, som er drevet av den svenske staten, må fullføre samtaler med fagforeningene. En nedleggelse av produksjonen i Sundsvall er likevel mer eller mindre på trappene, skriver Just-drinks.com.

Det er ventet at V&S flytter en del av produksjonen til Aalborg i Danmark. I følge en talsmann i V&S sparer selskapet 35 millioner svenske kroner på å legge ned i Sundsvall. V&S har som mål å kutte kostnader med 70 millioner svenske kroner de neste to årene.

Kjøper i Danmark
Nedleggelsen må også sees i sammenheng med det fallende spritsalget i Sverige. V&S sier at svenske konsumenter kjøper billigere produkter i Danmark, der avgiftene er lavere.

Produksjonen av all svensk sprit, bortsett fra Absolut vodka og noen få andre merker fra fabrikken i Skåne skal flyttes til utlandet. 
 
Disse forsvinner trolig utenlands:
Nyköpings brännvin
Norrlandsakvavit
Östgöta sädesbrännvin
Läckö slottsaquavit
Hallands fläder
Porsbrännvin
Rånäs brännvin
Bäska droppar
Noen sorter av 
Grönstedts cognac

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen