Leverer vintertomater

Tre blad Wiig skal erobre Norge med vintertomater.

For nå er det klart at Jone Wiig, Kåre Wiig og Jøran Wiig skal fore hele landet med vintertomater.
 
Tomatsatsingen er et samarbeid mellom de tre Wiig-gartnerne og butikkjeden Coop.
 
Krig mot import
- Vi vil slå et slag for den norske tomaten, også på vinteren. Dette er en krig mot importen, sier Kåre Wiig i Wiig Gartneri til Jærbladet.
 
Han skal nå produsere piccolo-tomater for hele landet, også om vinteren. Kollega Jone Wiig har prøvd vintertomater før. Det resulterte i personlige brev fra fornøyde kunder.
 
- De skrøt av kvaliteten. Men vintersatsingen koster. Jeg regner med en investering på én million per mål, og så kommer driftsutgifter i tillegg, sier Jone Wiig.
 
Formel 1
De tre tomatbøndene er glade for å samarbeide. Og så er de raske med å understreke at de ikke ser på hverandre som konkurrenter.
 
- Vi leverer forskjellige tomater. Dessuten lever vi ved siden av hverandre, og det vil vi fortsette med, sier Jone Wiig og smiler.
 
Jøran Wiig karakteriserer vinterdyrking av tomater som tomatdyrkingens Formel 1.
 
Fallhøyde
- Det skal lite til før det går galt. Så fallhøyden er stor, sier han. Han skal levere klasetomater.
 
I vinter blir de å få i Rogaland og Agder-fylkene, mens kollegaenes tomater skal sendes til hele landet.
 
Enerett
Produksjonen denne vinteren går til Coop-systemet. Men Kåre Wiig er ganske sikker på at de andre butikkjedene kommer etter.
 
- Folk er villig til å betale litt ekstra for norske tomater, sier han, og anslår at det betyr et sted mellom 25 til 50 prosent dyrere pris. Salgssjef John Thysse hos Coop er glad for å ha fått med seg bøndene på tomatsatsingen.
 
- Vi går i bresjen. Nå kan vi tilby noe våre konkurrenter ikke har tilgang til foreløpig. Jeg regner med at vi får dekket hele landet med jærske tomater fra nyttår, sier Thysse.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen