Leverer vintertomater

Tre blad Wiig skal erobre Norge med vintertomater.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 21:47

For nå er det klart at Jone Wiig, Kåre Wiig og Jøran Wiig skal fore hele landet med vintertomater.
 
Tomatsatsingen er et samarbeid mellom de tre Wiig-gartnerne og butikkjeden Coop.
 
Krig mot import
- Vi vil slå et slag for den norske tomaten, også på vinteren. Dette er en krig mot importen, sier Kåre Wiig i Wiig Gartneri til Jærbladet.
 
Han skal nå produsere piccolo-tomater for hele landet, også om vinteren. Kollega Jone Wiig har prøvd vintertomater før. Det resulterte i personlige brev fra fornøyde kunder.
 
- De skrøt av kvaliteten. Men vintersatsingen koster. Jeg regner med en investering på én million per mål, og så kommer driftsutgifter i tillegg, sier Jone Wiig.
 
Formel 1
De tre tomatbøndene er glade for å samarbeide. Og så er de raske med å understreke at de ikke ser på hverandre som konkurrenter.
 
- Vi leverer forskjellige tomater. Dessuten lever vi ved siden av hverandre, og det vil vi fortsette med, sier Jone Wiig og smiler.
 
Jøran Wiig karakteriserer vinterdyrking av tomater som tomatdyrkingens Formel 1.
 
Fallhøyde
- Det skal lite til før det går galt. Så fallhøyden er stor, sier han. Han skal levere klasetomater.
 
I vinter blir de å få i Rogaland og Agder-fylkene, mens kollegaenes tomater skal sendes til hele landet.
 
Enerett
Produksjonen denne vinteren går til Coop-systemet. Men Kåre Wiig er ganske sikker på at de andre butikkjedene kommer etter.
 
- Folk er villig til å betale litt ekstra for norske tomater, sier han, og anslår at det betyr et sted mellom 25 til 50 prosent dyrere pris. Salgssjef John Thysse hos Coop er glad for å ha fått med seg bøndene på tomatsatsingen.
 
- Vi går i bresjen. Nå kan vi tilby noe våre konkurrenter ikke har tilgang til foreløpig. Jeg regner med at vi får dekket hele landet med jærske tomater fra nyttår, sier Thysse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her