Lokal mat på Rica

Nå blir det mer lokalprodusert mat på menyen på Rica Sunnfjord Hotel. Hotellet er ett av åtte hoteller i Norge som er med i et samarbeid med landbruket.

Tanken er å tilby gjestene opplevelser gjennom maten.
 
I dag har konferansegjester tilbud om å besøke et lokalt hjortesenter, men i fremtiden kan man servere gjestene mat og ta dem med til produsenten senere.
 
69 leverandører
Samarbeidet heter Lokalmat på Menyen og startet i april 2006. KSL Matmerk og Rica Hotels har valgt ut 69 lokale leverandører til prosjektet. I dag er det åtte Ricahotell som er med i samarbeidet, men det kan bli flere.
 
Lokalt utgangspunkt
I utgangspunktet blir maten bare servert lokalt, men alle hotellene står fritt til å bestille fra alle produsentene, i følge NRK Sogn og Fjordane.
 
Maten blir servert i både frukost-, lunsj- og middagsbuffetene på hotellet, i tillegg til à la carte-menyen. Det vil komme frem hvor maten kommer fra i menyen, men også ved hjelp av små skilt på buffeten.
 
Faste leveranser
Kandal Kjøtt er en av leverandørene som er med på prosjektet. De skal levere kjekjøtt og speket geit. Bjørn Nygård, som startet med gårdsmatproduksjon i det små, seier opplegget virker seriøst. Han håper på sikt på faste leveranser, og at hotellet skal bli en stor kunde.
 
- Å få et hotell som kunde er viktig for omsetningen av ferskt kjøtt. Privatkunder kjøper mer bearbeidede produkter, sier Nygård.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen