Maaemo er Årets navn i Oslo

Jubelen etter seieren i Nordic Prize har knapt lagt. Nå får Maaemo-gründerne Pontus Dahlstrøm og Esben Holmboe Bang nok en pris!

Maaemo har seil i medvind helt siden oppstarten i 2010. Satsingen på miljø samt kortreist og økologisk mat har så langt ført til stor oppmerksomhet fra både innland og utland.

Ikke minst var prestasjonen sist høst, der Guide Michelin plasserte Maaemo på verdenskartet ved å tildele hele to stjerner, oppsiktsvekkende. Ingen restaurant har tidligere gått rett inn i listen på denne måten.

Og seieren i Nordic Prize sist helg bare viser at Maaemo har truffet innertieren på blinken med sine ambisiøse og kompromissløse visjoner.

Eierne får stadig kommentarer på både service og mat, og mener selv de er blitt bortskjemte på god respons.
– Vi serverer rett og slett det gode liv, med gode, ferske råvarer og spennende smaker, forteller Dahlstrøm til Aftenposten.

Maaemo fikk utdelt en sjekk på 10.000 kroner sponset av Aker Brygge. Pengene skal gå til Kirkens bymisjon.
– Vi er jo en restaurant og vet hvor viktig det er med god mat. Dessverre finnes det mennesker som ikke får mat på bordet hver dag, og der gjør Kirkens bymisjon en god jobb, som vi ønsker å støtte, sier Holmboe Bang.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen