Maaemo best i Norden

Restaurant Maaemo er vinner av Nordic Prize 2012.

Etter bare et par års drift kan gjengen i Restaurant Maaemo plassere enda en hedersbevisning på peishylla.

Søndag kveld ble det klart at Maaemo er vinner av Nordic Prize 2012. Tildelingen fant sted i Aarhus i Danmark, og det er tredje gang Nordens beste restaurant kåres.

- Restaurant Maaemo har bare eksistert i et par år, men har tiltrukket seg internasjonal oppmerksomhet med sin spennende tolkning av det nye nordiske kjøkken. Blant annet er restauranten gått rett inn i Michelin-guiden med to stjerner, heter det i juryens begrunnelse.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant får to stjerner

Med prisen er Maaemo tatt opp i en eksklusiv klubb. De tidligere vinnerne av Nordic Prize er nemlig Noma i København (2009), Matsalen i Stockholm (2010) og Henne Kirkeby Kro i Henne (Danmark) i 2011.

LES OGSÅ: Lie og Johansson til Bagatelle

Allan Poulsen var kjøkkensjef da sistnevnte vant, søndag overrakte han prisen på vegne av en internordisk jury.

De andre nominerte til prisen var Gallery (Reykjavik), Frederikshøj (Aarhus), Olo (Helsinki) og Fäviken Magasinet (Järpen).

LES OGSÅ: Norsk restaurant best i Norden?

Det synlige beviset for hederen er en statuett utført i glass og bjørketre av kunstneren Lisbeth van Deurs.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen