Maaemo best i Norden

Maaemo best i Norden

Restaurant Maaemo er vinner av Nordic Prize 2012.

Etter bare et par års drift kan gjengen i Restaurant Maaemo plassere enda en hedersbevisning på peishylla.

Søndag kveld ble det klart at Maaemo er vinner av Nordic Prize 2012. Tildelingen fant sted i Aarhus i Danmark, og det er tredje gang Nordens beste restaurant kåres.

- Restaurant Maaemo har bare eksistert i et par år, men har tiltrukket seg internasjonal oppmerksomhet med sin spennende tolkning av det nye nordiske kjøkken. Blant annet er restauranten gått rett inn i Michelin-guiden med to stjerner, heter det i juryens begrunnelse.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant får to stjerner

Med prisen er Maaemo tatt opp i en eksklusiv klubb. De tidligere vinnerne av Nordic Prize er nemlig Noma i København (2009), Matsalen i Stockholm (2010) og Henne Kirkeby Kro i Henne (Danmark) i 2011.

LES OGSÅ: Lie og Johansson til Bagatelle

Allan Poulsen var kjøkkensjef da sistnevnte vant, søndag overrakte han prisen på vegne av en internordisk jury.

De andre nominerte til prisen var Gallery (Reykjavik), Frederikshøj (Aarhus), Olo (Helsinki) og Fäviken Magasinet (Järpen).

LES OGSÅ: Norsk restaurant best i Norden?

Det synlige beviset for hederen er en statuett utført i glass og bjørketre av kunstneren Lisbeth van Deurs.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen