Matguruer til Arktisk Matfestival

Matguruer til Arktisk Matfestival

Hva er terroir, og hva betyr det for matproduksjonen? Kjente matnavn skal grave etter svaret under Arktisk Matfestival.
12 September 2013 - 22:43

Arktisk Matfestival 2013 går av stabelen i Mosjøen mellom 16. og 21. september. Festivalen er et nytt tilbud for produsenter og publikum, og vil bli arrangert i forbindelse med Norges eldste martna, «Tiendebytte».

Sentralt i programmet står seminaret «Hva er Terroir?». En rekke matspesialister kommer til Mosjøen for å snakke om hvordan lokale forhold påvirker smak, kvalitet og opplevelsen av mat.

Deltakerne er:

• Ben Reade, en av grunnleggerne av Nordic Food Lab.
• Steven Lamb fra The River Cottage, som dyrker, foredler og serverer mat på TV i England og Australia.
• Roderick Sloan, «den gale skotten», som slo seg ned i Steigen for å forske på kråkeboller og skjell. Etter ti år er han leverandør til noen av de beste restaurantene i landet.
• Christopher Sjuve, kjent fra TV-programmer, bøker og nettmagasiner og kåret til årets matformidler i 2006.

Seminaret er rettet mot de som driver med mat eller matproduksjon, og andre som er over gjennomsnittet interessert i mat. Målet er å formidle viktigheten av stedet hvor det dyrkes og produseres mat. Det handler om næringsverdi og kvalitet, men også om tilhørighet til produktet, skriver Arktisk Matfestival i en pressemelding.

LES OGSÅ: Hvem blir Årets Kokk?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her