Mattilsynet på sushijakt

Mattilsynet i Oslo har undersøkt sushirestauranter de siste månedene. Til sammen har 16 restauranter blitt sjekket. På elleve av disse tok Mattilsynet prøver.

To av restaurantene ble stengt, mens en tredje restaurant fikk forbud mot å selge sushi. Men siden dette stedet også solgte andre retter enn sushi fikk det fortsette å selge annen type mat.
 
Ikke så galt
- Jeg mener dette var bedre enn forventet. Jeg hadde trodd det skulle være langt dårligere hygiene på flere steder, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen i Mattilsynet til iOslo.no.
 
Nielsen forteller ikke hvilke steder som fikk forbud. Han henviser til den skriftlige rapporten som skal være klar i løpet av våren.
 
Det ene stedet som ble stengt åpnet aldri igjen, mens det andre som ble stengt har blitt åpnet igjen.
 
12 fikk pålegg
Totalt fikk 12 av 16 steder pålegg om mindre eller større vedtak. Dette handlet om alt fra ordning av håndvask til vedlikehold og at det kunne være helsefarlig å spise maten derfra. Totalt ble det tatt 115 analyser på sushistedene.
 
- Seks virksomheter hadde ett eller flere prøveresultater som ikke var tilfredsstillende. Vi så en klar sammenheng mellom dårlig hygiene og funn vi gjorde i virksomhetene, sier Nielsen.
 
Han mener likevel at situasjonen ikke er så ille. 
 
- Jeg hadde nok forventet at vi stengte langt flere steder. Det er ingen tvil om at en del useriøse aktører i markedet er i ferd med å forsvinne, sier Nielsen.
 
Han understreker at det likevel er alvorlig at steder blir stengt.
 
- Når vi stenger en virksomhet, så er det fordi vi mener det er helsefarlig at de omsetter mat, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen