Mener kommunen stjeler kunder

Cateringfirmaer i Fredrikstad mener kommunen stjeler kunder fra dem.

Firmaene mener blant annet at kommunen har driftsfordeler. Men kommunens kjøkkensjef, Ronny Kløvfjell, sier at det meste av cateringmaten på kjøkkenet går til internt bruk. Han anslår at overskudd ved salg ikke er over 300 000 kroner.
 
- Regnestykket kan deles i to. Den ene delen går til internt bruk og til folk som betaler moms. Det betyr at rundt 900 000 kroner i omsetning går ut av vår virksomhet, sier han til Fredrikstad Blad.
 
Events
Kløvfjell forteller at kommunen i fjor blant annet serverte mat til en konsert med Elton John. Bare dette beløpet var på 120 000 kroner.
 
- Det tror jeg ingen firmaer i byen hadde maktet. Likeså har vi ved et tilfelle servet Båthusteatret. Vi snakker om store og krevende events, påpeker Kløvfjell.
 
Han er også nøye med å understreke at matleveransene selges til markedspris.
 
Ikke reklamert
- Vi har ikke reklamert for vårt kjøkken. Men over tid har det ballet på seg. Det er ofte vi sier nei til folk. Vi har ikke kapasitet. Og det har aldri vært et mål for oss å satse på catering. Jeg ser ikke noe konkurransefortrinn hos oss. Vi tar oss godt betalt, og jeg tror det handler om kvalitet og leveringsdyktighet. Vi kjøper inn råvarer for rundt 15 millioner i året, og har 44 årsverk fordelt på 14 steder i kommunen. En annen side er at vi lærer når vi leverer cateringmat. Det kan vi ta med oss inn i den daglige biten. Vi har fortsatt mest fokus på å levere god mat til de faste brukerne i kommunen, sier han.
 
Overskudd ikke målet
Kløvfjell er opptatt av å få mest mulig ut av pengene, og jobber for å holde budsjettene.
 
- Målet for kjøkkentjenesten er ikke å levere et overskudd. Jeg føler at det i denne saken har dukket opp en del misforståelser. Vi er effektive og makter å gjøre en del mat ferdig i ledige stunder, sier kokken.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen