Merete Bø i semifinalen i EM

Vinjournalist og sommelier Merete Bø kom til EM-semifinalen for vinkelnere. Tyrkeren Isa Bah vant konkurransen.
Redaksjonen
20 Mai 2008 - 15:49

Dette var europamesterskap nummer elleve i rekken. Semifinalene og finalen ble avsluttet i Bulgaria i går.
 
EM sees på som nesten like stort som VM, ettersom de beste vinkelnerne stort sett kommer fra Europa.
 
Norge deltok med Merete Bø. Hun jobber som sommelier på Bagatelle, men er også vinjournalist i DN.no.
 
Fersk
Hun kom seg videre fra kvartfinale og endte til slutt opp i en gruppe på ti vinkelnere som skulle være med i semifinalen. Det er bare de tre første på listen som blir navngitt.
 
- Men jeg kom til semifinalen, så jeg er ganske happy. De tre som gikk til finalen er veldig erfarne, og vanskelig for meg å slå som er helt fersk i konkurransesammenheng, sier Bø til DN.no.
 
Forskjellige oppgaver
Konkurransen inneholder flere forskjellige oppgaver. Dette varierer fra teori og research til åpning av champagneflasker, dekantering av vin og selvfølgelig blindsmaking.
 
- Vi fikk blant annet servert blindt tre typer brennevin og tre vin som vi skulle plassere og kombinere med forskjellige matretter, sier Bø.
 
Uventet
Konkurransen i Bulgaria inneholdt også en uventet utfordring. En av oppgavene var nemlig å finne frem informasjon Internett.
 
Når det gjelder den praktiske delen i semifinalen ble Bø blant annet sendt inn i et rom med ti av verdens ledende vinsmakere.
 
- Jeg var jo litt nervøs bare av den grunn. I rommet skulle jeg skjenke i vin i veldig store glass til alle ti. Og det skal være helt likt i alle glassene, samtidig som du skal klare å nå rundt hele timannsbordet, sier hun.
 
Gode tilbakemeldinger
Hun vet altså ikke hvilken plassering hun havnet på til slutt, men tilbakemeldingene fra dommerne var bra. En av dommerne fortalte at Bø var blant de beste, og at hun var rolig og avslappet. Bø var dessuten eneste kvinne i semifinalen.
 
Europas beste vinkelner er fra Tyrkia og heter Isa Bah. På andreplass kom Paulo Basso fra Sveits mens Eric Zwiebel fra Frankrike tok tredjeplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her