Merete Bø i semifinalen i EM

Vinjournalist og sommelier Merete Bø kom til EM-semifinalen for vinkelnere. Tyrkeren Isa Bah vant konkurransen.
Redaksjonen
20 Mai 2008 - 15:49

Dette var europamesterskap nummer elleve i rekken. Semifinalene og finalen ble avsluttet i Bulgaria i går.
 
EM sees på som nesten like stort som VM, ettersom de beste vinkelnerne stort sett kommer fra Europa.
 
Norge deltok med Merete Bø. Hun jobber som sommelier på Bagatelle, men er også vinjournalist i DN.no.
 
Fersk
Hun kom seg videre fra kvartfinale og endte til slutt opp i en gruppe på ti vinkelnere som skulle være med i semifinalen. Det er bare de tre første på listen som blir navngitt.
 
- Men jeg kom til semifinalen, så jeg er ganske happy. De tre som gikk til finalen er veldig erfarne, og vanskelig for meg å slå som er helt fersk i konkurransesammenheng, sier Bø til DN.no.
 
Forskjellige oppgaver
Konkurransen inneholder flere forskjellige oppgaver. Dette varierer fra teori og research til åpning av champagneflasker, dekantering av vin og selvfølgelig blindsmaking.
 
- Vi fikk blant annet servert blindt tre typer brennevin og tre vin som vi skulle plassere og kombinere med forskjellige matretter, sier Bø.
 
Uventet
Konkurransen i Bulgaria inneholdt også en uventet utfordring. En av oppgavene var nemlig å finne frem informasjon Internett.
 
Når det gjelder den praktiske delen i semifinalen ble Bø blant annet sendt inn i et rom med ti av verdens ledende vinsmakere.
 
- Jeg var jo litt nervøs bare av den grunn. I rommet skulle jeg skjenke i vin i veldig store glass til alle ti. Og det skal være helt likt i alle glassene, samtidig som du skal klare å nå rundt hele timannsbordet, sier hun.
 
Gode tilbakemeldinger
Hun vet altså ikke hvilken plassering hun havnet på til slutt, men tilbakemeldingene fra dommerne var bra. En av dommerne fortalte at Bø var blant de beste, og at hun var rolig og avslappet. Bø var dessuten eneste kvinne i semifinalen.
 
Europas beste vinkelner er fra Tyrkia og heter Isa Bah. På andreplass kom Paulo Basso fra Sveits mens Eric Zwiebel fra Frankrike tok tredjeplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her