En typisk rett fra Galts kjøkken
En typisk rett fra Galts kjøkken (Foto: Julie H .Amundsen)

Michelin-stjerne til Bjørn Svensson og Galt

Det ble en ny stjerne til Norge, nemlig til Bjørn Svensson og teamet på Galt, dermed fikk de og Oslo tilbake stjernen de mistet da Fauna ble lagt ned.

Norge har nå ved siden av de tre stjernene til Maaemo, i alt fem restauranter med en Michelin-stjerne, nemlig Statholdergaarden, Kontrast, Re-Naa, Sabi Omakase og nå også Galt. Bare et halvår etter åpningen. Det er andre gangen Bjørn Svensson kaprer en Michelin-stjerne kort etter åpning. Sist det skjedde var med Fauna. Som altså ble lagt ned i 2016. Fauna mottok sin Michelin-stjerne trekvart år etter åpning. Bjørn Svensson er dermed Norges fremste stjernegrossist, og Michelin-yndling,  all den tid han også fikk en stjerne for forløperen Restauranr Oscarsgate som ble lagt ned i 2012.

Les mer om den nye stjernerestauranten i Oslo 

Den største stjernefangsten i forbindelse med lanseringen av Michelin Guide Nordic fikk Sverige som fikk en ny trestjerner, Frantzen i Stockholm som også åpnet ganske nylig, men så har jo Bjørn Frantzen ligget i kortene helt siden han var med på Frantzen/Lindeberg. Sverige har i tillegg en ny tostjerner Daniel Berlin i Skåne, og kan nå glede seg over til sammen fire tostjernere og 23 enstjernere.

Ingen nordiske restauranter mistet stjernene denne gangen. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen