Michelin-stjerne
Michelin-stjerne til Bjørn Svensson og Galt
Foto: (Julie H .Amundsen)

Michelin-stjerne til Bjørn Svensson og Galt

Det ble en ny stjerne til Norge, nemlig til Bjørn Svensson og teamet på Galt, dermed fikk de og Oslo tilbake stjernen de mistet da Fauna ble lagt ned.
Aase E. Jacobsen
19 Februar 2018 - 20:08

Norge har nå ved siden av de tre stjernene til Maaemo, i alt fem restauranter med en Michelin-stjerne, nemlig Statholdergaarden, Kontrast, Re-Naa, Sabi Omakase og nå også Galt. Bare et halvår etter åpningen. Det er andre gangen Bjørn Svensson kaprer en Michelin-stjerne kort etter åpning. Sist det skjedde var med Fauna. Som altså ble lagt ned i 2016. Fauna mottok sin Michelin-stjerne trekvart år etter åpning. Bjørn Svensson er dermed Norges fremste stjernegrossist, og Michelin-yndling,  all den tid han også fikk en stjerne for forløperen Restauranr Oscarsgate som ble lagt ned i 2012.

Les mer om den nye stjernerestauranten i Oslo 

Den største stjernefangsten i forbindelse med lanseringen av Michelin Guide Nordic fikk Sverige som fikk en ny trestjerner, Frantzen i Stockholm som også åpnet ganske nylig, men så har jo Bjørn Frantzen ligget i kortene helt siden han var med på Frantzen/Lindeberg. Sverige har i tillegg en ny tostjerner Daniel Berlin i Skåne, og kan nå glede seg over til sammen fire tostjernere og 23 enstjernere.

Ingen nordiske restauranter mistet stjernene denne gangen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her