NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

Øyvind Bøe Dalselv ble Norges beste kokk og Mathias Thoresen tok servitørgullet i årets mesterskap.

NM i kokkekunst og NM for servitører er årets høyest hengende priser for restaurantbransjen, og det er to «gjengangere» som toppet pallen i de respektive klassene. Soussjef på Statholdergaarden Øyvind Bøe Dalselv (26) har gjort seg bemerket i mange kokkekonkurranser de siste årene samt som deltaker på kokkelandslaget. I år var altså tiden moden for å gå helt til topps.

Ifølge dommerpanelet var «Dalelv suverent best og leverte spennende og gode smaker, utsøkt teknikk, ferdigheter på kjøkken». Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjødesom, Brasserie Blanche.

Mathias Thoresen under kvalifiseringen til World Skills i 2015.
Mathias Thoresen under kvalifiseringen til World Skills i 2015. Foto: Julie H. Amundsen

Den 21 år gamle hovmesteren på Oslo Militære Samfund, Mathias Thoresen har de siste to årene seilet opp som en sterk kandidat i servitørklassen. I fjor vant han Norgescup for lærlinger, deltok i World Skills og tar altså NM-gull i år. Det ligger utallige timers trening bak en slik bragd. Med seg på pallen fikk han kollega Rolf-Eyvind Wenstad, restaurantsjef på Oslo Militære Samfund. Nummer tre ble fjorårsvinner, Marius Fidje Tjelta, Lysebu som for øvrig ble nummer tre i den nordiske servitørfinalen tidligere i år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen