NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

Øyvind Bøe Dalselv ble Norges beste kokk og Mathias Thoresen tok servitørgullet i årets mesterskap.

NM i kokkekunst og NM for servitører er årets høyest hengende priser for restaurantbransjen, og det er to «gjengangere» som toppet pallen i de respektive klassene. Soussjef på Statholdergaarden Øyvind Bøe Dalselv (26) har gjort seg bemerket i mange kokkekonkurranser de siste årene samt som deltaker på kokkelandslaget. I år var altså tiden moden for å gå helt til topps.

Ifølge dommerpanelet var «Dalelv suverent best og leverte spennende og gode smaker, utsøkt teknikk, ferdigheter på kjøkken». Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjødesom, Brasserie Blanche.

Mathias Thoresen under kvalifiseringen til World Skills i 2015.
Mathias Thoresen under kvalifiseringen til World Skills i 2015. Foto: Julie H. Amundsen

Den 21 år gamle hovmesteren på Oslo Militære Samfund, Mathias Thoresen har de siste to årene seilet opp som en sterk kandidat i servitørklassen. I fjor vant han Norgescup for lærlinger, deltok i World Skills og tar altså NM-gull i år. Det ligger utallige timers trening bak en slik bragd. Med seg på pallen fikk han kollega Rolf-Eyvind Wenstad, restaurantsjef på Oslo Militære Samfund. Nummer tre ble fjorårsvinner, Marius Fidje Tjelta, Lysebu som for øvrig ble nummer tre i den nordiske servitørfinalen tidligere i år.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Smak Burgunds fantastiske viner

Lær alt om hvorfor de beste vinene fra Burgund er så ettertraktet - selvsagt får du smake dem både i rødt og hvitt

Denne kvelden smaker du deg gjennom Burgunds hierarki fra regionvin til premier cru, både hvitt og rødt og fra nord til sør. Til sammen 10 viner fra en av områdets mest kjente produsenter vil forklare deg hvorfor Burgund er så ettertraktet. Les hele saken

Vinkurs 30. april i Oslo

Det er snart sommer: Lær alt om chablis, sancerre, muscadet, rosévin, prosecco og cava

Mai Tjemsland, som er en av fem med tittelen Master of Wine i Norge, og som pendler fast til Sicilia, vet alt om hvilke viner som passer til den lyse og varme årstid. Sommersesongen 2018 blir den beste noensinne etter denne kvelden. Les hele saken

Til toppen