Kokkekonkurranse
NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

NM-gull til Statholdergaarden og Oslo Militære Samfund

Øyvind Bøe Dalselv ble Norges beste kokk og Mathias Thoresen tok servitørgullet i årets mesterskap.
Aase E. Jacobsen
17 September 2016 - 18:39

NM i kokkekunst og NM for servitører er årets høyest hengende priser for restaurantbransjen, og det er to «gjengangere» som toppet pallen i de respektive klassene. Soussjef på Statholdergaarden Øyvind Bøe Dalselv (26) har gjort seg bemerket i mange kokkekonkurranser de siste årene samt som deltaker på kokkelandslaget. I år var altså tiden moden for å gå helt til topps.

Ifølge dommerpanelet var «Dalelv suverent best og leverte spennende og gode smaker, utsøkt teknikk, ferdigheter på kjøkken». Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjødesom, Brasserie Blanche.

Mathias Thoresen under kvalifiseringen til World Skills i 2015. Foto: Julie H. Amundsen

Den 21 år gamle hovmesteren på Oslo Militære Samfund, Mathias Thoresen har de siste to årene seilet opp som en sterk kandidat i servitørklassen. I fjor vant han Norgescup for lærlinger, deltok i World Skills og tar altså NM-gull i år. Det ligger utallige timers trening bak en slik bragd. Med seg på pallen fikk han kollega Rolf-Eyvind Wenstad, restaurantsjef på Oslo Militære Samfund. Nummer tre ble fjorårsvinner, Marius Fidje Tjelta, Lysebu som for øvrig ble nummer tre i den nordiske servitørfinalen tidligere i år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her