NM i kjøttprodukter i ny drakt

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter skal vitaliseres. Årets NM-arrangementet begynner å ta form.

Kåringen av norgesmestere skjer på Grand Hotell i Oslo 6. november med faglig program og festmiddag. I år knytter NM til seg eksterne samarbeidspartere som skal bidra til å løfte arrangementet.
 
Skal feire
- Vi skal virkelig feire oss selv og håper på stor oppslutning. NM-konseptet bygges ut, og for å lykkes knytter vi blant annet til oss en rekke samarbeidspartnere. Disse får mulighet til å "eie" hver sin klasse og ellers nyte godt av å være med på arrangementet, sier Kristin Stormo, informasjonsansvarlig i Kjøtt- og Fjørfebransjens landsforbund til forbundets hjemmeside.
 
Det nye konseptet skal gi NM et løft - både eksternt og internt i kjøttbransjen. NM har pågått siden begynnelsen av 80-tallet og er godt kjent for mange. KLF og medarrangør Opplysningskontoret for Kjøtt (OFK) ønsker imidlertid å utnytte arrangementet enda bedre enn i dag.
 
Elleve norgesmestere
Det skal konkurreres om NM-tittelen i sju ordinære klasser; pølse, pålegg, spekemat, spekepølse, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat. I egen juleklasse inngår pinnekjøtt, julepølse, sylte og rull. I tillegg blir beste viltprodukt og beste økologiske produkt kåret.
 
Det kåres også 33 produkter i kategorien årets produkter. Invitasjon til NM 2008 blir sendt ut til alle Norges kjøttbedrifter i begynnelsen av juni.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen