NM i kjøttprodukter i ny drakt

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter skal vitaliseres. Årets NM-arrangementet begynner å ta form.
Redaksjonen
24 April 2008 - 09:00

Kåringen av norgesmestere skjer på Grand Hotell i Oslo 6. november med faglig program og festmiddag. I år knytter NM til seg eksterne samarbeidspartere som skal bidra til å løfte arrangementet.
 
Skal feire
- Vi skal virkelig feire oss selv og håper på stor oppslutning. NM-konseptet bygges ut, og for å lykkes knytter vi blant annet til oss en rekke samarbeidspartnere. Disse får mulighet til å "eie" hver sin klasse og ellers nyte godt av å være med på arrangementet, sier Kristin Stormo, informasjonsansvarlig i Kjøtt- og Fjørfebransjens landsforbund til forbundets hjemmeside.
 
Det nye konseptet skal gi NM et løft - både eksternt og internt i kjøttbransjen. NM har pågått siden begynnelsen av 80-tallet og er godt kjent for mange. KLF og medarrangør Opplysningskontoret for Kjøtt (OFK) ønsker imidlertid å utnytte arrangementet enda bedre enn i dag.
 
Elleve norgesmestere
Det skal konkurreres om NM-tittelen i sju ordinære klasser; pølse, pålegg, spekemat, spekepølse, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat. I egen juleklasse inngår pinnekjøtt, julepølse, sylte og rull. I tillegg blir beste viltprodukt og beste økologiske produkt kåret.
 
Det kåres også 33 produkter i kategorien årets produkter. Invitasjon til NM 2008 blir sendt ut til alle Norges kjøttbedrifter i begynnelsen av juni.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her