NM i kjøttprodukter i ny drakt

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter skal vitaliseres. Årets NM-arrangementet begynner å ta form.
Redaksjonen
24 April 2008 - 09:00

Kåringen av norgesmestere skjer på Grand Hotell i Oslo 6. november med faglig program og festmiddag. I år knytter NM til seg eksterne samarbeidspartere som skal bidra til å løfte arrangementet.
 
Skal feire
- Vi skal virkelig feire oss selv og håper på stor oppslutning. NM-konseptet bygges ut, og for å lykkes knytter vi blant annet til oss en rekke samarbeidspartnere. Disse får mulighet til å "eie" hver sin klasse og ellers nyte godt av å være med på arrangementet, sier Kristin Stormo, informasjonsansvarlig i Kjøtt- og Fjørfebransjens landsforbund til forbundets hjemmeside.
 
Det nye konseptet skal gi NM et løft - både eksternt og internt i kjøttbransjen. NM har pågått siden begynnelsen av 80-tallet og er godt kjent for mange. KLF og medarrangør Opplysningskontoret for Kjøtt (OFK) ønsker imidlertid å utnytte arrangementet enda bedre enn i dag.
 
Elleve norgesmestere
Det skal konkurreres om NM-tittelen i sju ordinære klasser; pølse, pålegg, spekemat, spekepølse, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat. I egen juleklasse inngår pinnekjøtt, julepølse, sylte og rull. I tillegg blir beste viltprodukt og beste økologiske produkt kåret.
 
Det kåres også 33 produkter i kategorien årets produkter. Invitasjon til NM 2008 blir sendt ut til alle Norges kjøttbedrifter i begynnelsen av juni.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her