Norges varmrett god som OL-gull

Norges varmrett god som OL-gull

Det norske OL-landslagets varmrett premiert med gull.
09 Oktober 2012 - 17:06

Mandag disket det norske seniorlandslaget opp med varmrett til 110 personer under OL i Erfurt. Det holdt til gull, noe som betyr at lagets poengsum ble svært høy, skriver Rogalands Avis.

Norge kan imidlertid ikke kalle seg olympiske mestre riktig ennå. Det er mulig for flere kokkelandslaglag å oppnå gull i samme disiplin. Derfor blir den totale poengsummen etter kaldmatmåltidet tirsdag som blir avgjørende for hvem som kan smykke seg med OL-tittelen.

Norge deltar med både et seniorlandslag og juniorlandslag i kokkenes OL i den tyske byen Erfurt mellom 6. og 10. oktober. De to lagene som representerer NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening, har mye å forsvare. I 2008 tok norske seniorkokker hjem gullmedaljen samlet.

LES OGSÅ: Norge vant OL-gull

Under OL i Erfurt konkurreres i flere disipliner, både i kaldmat og varmmat. Lagene skal også lage en meny som serveres gjester i konkurransehallen, skriver nkl.no.

Juniorlandslaget deltar for første gang i OL, men gikk helt til topps i en internasjonal konkurranse i Luxemburg i 2010. Laget har påtatt seg mange kokkeoppdrag rundt i Norge, der de har lagt rammene nærmest mulig konkurranseoppgavene.

Landslagene har møtt til jevnlige treninger siden 2009 med tanke på årets OL. For de aktuelle deltakerne varer engasjementet med NKL til etter OL. Mens restauratør Sven Erik Renaa var manager for seniorene som vant gull i 2008, heter seniormanageren nå Jostein Medhus. Juniorenes lagleder er Geir Magnus Svae.

Norges seniorlandslag under kokke-OL:

Manager Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi i Oslo
Kaptein Espen Aunaas, Credo Restaurant og Bar i Trondheim
Adam S. Bjerck, Gastronomisk Institutt i Stavanger
Alexander Berg, Palace Grill i Oslo
Arnt Skjerve, Straen Fiskerestaurant i Stavanger
Annemari Erlbeck, Alex Sushi i Oslo
Christopher Davidsen, Matbaren Renaa i Trondheim
Elise Liland, Det Kongelige Hoff i Oslo
Halvar Ellingsen, Grefsenkollen i Oslo
Jan Robin Ektvedt, Strand Restaurant i Oslo
Karl Erik Pallesen, Fisketorget i Stavanger
Miriam Østvik Jenssen, student
Morten Rathe, Gastronomisk Institutt i Stavanger
Morten Sjøvik, Preikestolen Fjellstue i Jørpeland

Commis: Eirik Thomsen, Gastronomisk Institutt i Stavanger
Eline Gulbrandsen, kokk ved Onda by Pal og Ness
Mads André Hansen, kokk Strand Restaurant i Oslo

Juniorlandslaget:

Manager Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell i Vikersund
Kaptein Kim-Håvard Larsen, restaurant Umami i Harstad
Øyvind B. Dalelv, Statholdergaarden i Oslo
Kristin Skogen, restaurant To Rom og Kjøkken i Trondhei
Christer Rødseth, Le Grand Comtoir på Gardermoen

Commis: Ozin Hassan, kokk NB Sørensen i Haugesund
Mary-Ann Skjeie, konditorlærling Villa Sole i Lillestrøm
Mads Ueland, lærling Statholdergaarden i Oslo
Mario Prinz
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her