Norsk bartender til topps i prestisjekonkurranse

Norsk bartender til topps i prestisjekonkurranse

Kim Andre Bergersen var best i International Master Bartender.

– Kim Daniel oser av dedikasjon, pasjon og kunnskap. Det var tett blant finalistene, men han hadde det lille ekstra som gjorde valget ganske enkelt til slutt, sier Fearghus McCormack, jurymedlem og fjorårsvinner i International Master Bartender.

Etter seier i den norske finalen, var Kim Daniel Norges håp i den internasjonale bartenderkonkurransen som gikk av stabelen 4. oktober i Pilsn i Tsjekkia. Og etter å ha demonstrert uovertrufne kunnskaper om tappeteknikken «The Perfect Pour», ble det klart at nordmannen gikk helt til topps. Bryan Panzica fra USA og Ota Haurythun fra Tsjekkia tok de andre plassene på pallen.

LES OGSÅ: Bergersen beste bartender

Dommerpanelet bestod av Václav Berka (Senior Marketing Brewmaster), Robert Lobovský (European Marketing Manager), Alastair Gilmour (forfatter og frilansjournalist) og Fearghus McCormack (IMB-vinner 2011).

Ved siden av et trofé og tittelen «International Pilsner Urquell Master Bartender 2012», vant Bergersen 10 000 euro og et to uker langt opphold i London, hvor han skal oppleve Pilsner Urquell i en av Europas største og mest internasjonale byer.

– Følelsen er vanskelig å beskrive. Man kan nok ikke kalle det en guttedrøm, jeg hadde ikke sett for meg dette under studietiden innen spesialpedagogikk. Jeg håper at seieren kan bidra til at interessen og nysgjerrigheten rundt Pilsner Urquell og andre typer øker og at folk vil dra nytte av min kunnskap, sier Bergersen.

Han har en bachleor i spesialpedagogikk og jobber i dag som servitør på Akersberget Restaurant og ølguide i Ølakademiet. Fra 1. oktober er han en av eierne av Øltorget i den nye Mathallen i Oslo.

LES OGSÅ: Mathallen endelig åpen

Norge vant også IMB i 2007, da med Erik Jönsson i baren. Norge er i dag eneste land med to titler, skriver Ølakademiet i en pressemelding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen