Bergersen beste bartender

Etter seier i den norske Pilsner Urquell Bartender-finalen, er Pilsn neste stopp for Kim Daniel Bergersen.
31 August 2013 - 12:12

Kim Daniel Bergersen fra Akersberget Restaurant og Ølakademiet vant tirsdag den nasjonale nasjonale Pilsner Urquell Bartender-finalen.

Finalen gikk av stabelen på Clarion Hotell Gardermoen, arrangert av Mutlibev i regi av SABMiller. Bergersen vant i konkurranse med Audun Hagen fra Cardinal i Stavanger, Fatima Karami fra Champoo i Oslo og Rolf Wenstad fra Gabelshus i Oslo.

Årets finalister har vært igjennom skriftlige prøver verdens eldste pilsnerøl. Kandidatene har også hatt opplæring og fått kunnskap om den perfekte tappeteknikken, Perfect Pilsner Pour, og er bedømt av «mystery shoppers» som har testet dem innen kunnskap og tappeteknikk.

Finalistene ble også bedømt av Pilsner Urquells beste kjennere: Journalist Tom Løvås i JPG, International Quality Specialist Gabriela Bryndova og Business Development Manager Martina Streicherova, de to sistenevnte fra Pilsner Urquell.

Ifølge pressemeldingen fra arrangøren leverte Kim Daniel Bergersen best av årets kandidater både i tappeteknikk og i de personlige intervjuene.

Nå skal han forsvare Norges ære i den internasjonale finalen. Den finner sted i pilsens hjemby, Pilsn, den 4. oktober.

Hittil har mer enn 16 000 bartendere fra 17 ulike land deltatt i konkurransen, som fokuserer på Pilsner Urquell. Vinneren av International Master Bartender vil motta 10 000 euro og et to uker langt faglig opphold i London i premie.

Bergersen har en bachleor i spesialpedagogikk og jobber i dag som servitør på Akersberget Restaurant og ølguide i Ølakademiet. Fra 1. oktober tiltrer han som daglig leder for Øltorget i den nye Mathallen i Oslo.

LES OGSÅ: Disse skal friste i Mathallen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her