Bergersen beste bartender

Etter seier i den norske Pilsner Urquell Bartender-finalen, er Pilsn neste stopp for Kim Daniel Bergersen.

Kim Daniel Bergersen fra Akersberget Restaurant og Ølakademiet vant tirsdag den nasjonale nasjonale Pilsner Urquell Bartender-finalen.

Finalen gikk av stabelen på Clarion Hotell Gardermoen, arrangert av Mutlibev i regi av SABMiller. Bergersen vant i konkurranse med Audun Hagen fra Cardinal i Stavanger, Fatima Karami fra Champoo i Oslo og Rolf Wenstad fra Gabelshus i Oslo.

Årets finalister har vært igjennom skriftlige prøver verdens eldste pilsnerøl. Kandidatene har også hatt opplæring og fått kunnskap om den perfekte tappeteknikken, Perfect Pilsner Pour, og er bedømt av «mystery shoppers» som har testet dem innen kunnskap og tappeteknikk.

Finalistene ble også bedømt av Pilsner Urquells beste kjennere: Journalist Tom Løvås i JPG, International Quality Specialist Gabriela Bryndova og Business Development Manager Martina Streicherova, de to sistenevnte fra Pilsner Urquell.

Ifølge pressemeldingen fra arrangøren leverte Kim Daniel Bergersen best av årets kandidater både i tappeteknikk og i de personlige intervjuene.

Nå skal han forsvare Norges ære i den internasjonale finalen. Den finner sted i pilsens hjemby, Pilsn, den 4. oktober.

Hittil har mer enn 16 000 bartendere fra 17 ulike land deltatt i konkurransen, som fokuserer på Pilsner Urquell. Vinneren av International Master Bartender vil motta 10 000 euro og et to uker langt faglig opphold i London i premie.

Bergersen har en bachleor i spesialpedagogikk og jobber i dag som servitør på Akersberget Restaurant og ølguide i Ølakademiet. Fra 1. oktober tiltrer han som daglig leder for Øltorget i den nye Mathallen i Oslo.

LES OGSÅ: Disse skal friste i Mathallen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen