Norsk førsteplass i skandinavisk mesterskap for ølbryggere

Søndag 16. mai ble det for første gang arrangert skandinavisk mesterskap i hjemmebrygget øl, og konkurransen ble avholdt under den store danske ølfestivalen i København. Lars Selven fra Agdenes i Sør-Trøndelag stakk av med førsteplassen for sitt øl av typ
Redaksjonen
04 Juni 2004 - 01:00

De tre hjemmebryggerne som deltok fra hvert av de skandinaviske landene hadde kvalifisert seg gjennom de ulike landenes nasjonale mesterskap. Norbryggs norgesmesterskap i hjemmebrygging ble i år arrangert 6. mars, og de tre vinnerne Lars Selven, Joakim Ruud og John Town representerte Norges
ære i København 16. mai.

Resultatlisten fra skandinavisk mesterskap ble som følger:
1. Lars Selven - Oldermannens trippel (Norge)
2. Jessica Heidrich & Peter Högström - KåtISbock (Sverige)
3. Thomas Hoelgård - Belgo 8 (Danmark)
4. Peter Högström, Stefan Thelander - Sitting Fuller (Sverige)
5. Tims Bryg - Tims ESB (Danmark)
6. Björn Pettersson - Barneys Stock Ale (Sverige)
7. Joakim Ruud - Botsen IPA (Norge)
8. John Town - Town Schwarzbier (Norge)
9. Janus Møller - Black Rider (Danmark)

Vinnerølet ble karakterisert av dommerpanelet som "en meget typeriktig belgisk trippel, krydret, kompleks, med stor fylde og varm alkohol".

Dommerpanelet som vurderte ølet besto av Allan Poulsen (Danmark), Fredrik Berggren (Sverige) og Attila Thuroczy (Norge).

Skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging ble arrangert av den danske hjemmebryggerorganisasjonen haandbryg.dk i samarbeid med Svenska Hembryggareföreningen og Norbrygg - norsk hjemmebryggerforening.

Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge, og er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, opplæring og andre aktiviteter.

For mer informasjon, se Norbryggs web-sider: www.norbrygg.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her