Norsk førsteplass i skandinavisk mesterskap for ølbryggere

Søndag 16. mai ble det for første gang arrangert skandinavisk mesterskap i hjemmebrygget øl, og konkurransen ble avholdt under den store danske ølfestivalen i København. Lars Selven fra Agdenes i Sør-Trøndelag stakk av med førsteplassen for sitt øl av typ
Redaksjonen
04 Juni 2004 - 02:00

De tre hjemmebryggerne som deltok fra hvert av de skandinaviske landene hadde kvalifisert seg gjennom de ulike landenes nasjonale mesterskap. Norbryggs norgesmesterskap i hjemmebrygging ble i år arrangert 6. mars, og de tre vinnerne Lars Selven, Joakim Ruud og John Town representerte Norges
ære i København 16. mai.

Resultatlisten fra skandinavisk mesterskap ble som følger:
1. Lars Selven - Oldermannens trippel (Norge)
2. Jessica Heidrich & Peter Högström - KåtISbock (Sverige)
3. Thomas Hoelgård - Belgo 8 (Danmark)
4. Peter Högström, Stefan Thelander - Sitting Fuller (Sverige)
5. Tims Bryg - Tims ESB (Danmark)
6. Björn Pettersson - Barneys Stock Ale (Sverige)
7. Joakim Ruud - Botsen IPA (Norge)
8. John Town - Town Schwarzbier (Norge)
9. Janus Møller - Black Rider (Danmark)

Vinnerølet ble karakterisert av dommerpanelet som "en meget typeriktig belgisk trippel, krydret, kompleks, med stor fylde og varm alkohol".

Dommerpanelet som vurderte ølet besto av Allan Poulsen (Danmark), Fredrik Berggren (Sverige) og Attila Thuroczy (Norge).

Skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging ble arrangert av den danske hjemmebryggerorganisasjonen haandbryg.dk i samarbeid med Svenska Hembryggareföreningen og Norbrygg - norsk hjemmebryggerforening.

Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge, og er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, opplæring og andre aktiviteter.

For mer informasjon, se Norbryggs web-sider: www.norbrygg.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her