Norsk førsteplass i skandinavisk mesterskap for ølbryggere

Søndag 16. mai ble det for første gang arrangert skandinavisk mesterskap i hjemmebrygget øl, og konkurransen ble avholdt under den store danske ølfestivalen i København. Lars Selven fra Agdenes i Sør-Trøndelag stakk av med førsteplassen for sitt øl av typen belgisk trippel (klosterøl).

De tre hjemmebryggerne som deltok fra hvert av de skandinaviske landene hadde kvalifisert seg gjennom de ulike landenes nasjonale mesterskap. Norbryggs norgesmesterskap i hjemmebrygging ble i år arrangert 6. mars, og de tre vinnerne Lars Selven, Joakim Ruud og John Town representerte Norges
ære i København 16. mai.

Resultatlisten fra skandinavisk mesterskap ble som følger:
1. Lars Selven - Oldermannens trippel (Norge)
2. Jessica Heidrich & Peter Högström - KåtISbock (Sverige)
3. Thomas Hoelgård - Belgo 8 (Danmark)
4. Peter Högström, Stefan Thelander - Sitting Fuller (Sverige)
5. Tims Bryg - Tims ESB (Danmark)
6. Björn Pettersson - Barneys Stock Ale (Sverige)
7. Joakim Ruud - Botsen IPA (Norge)
8. John Town - Town Schwarzbier (Norge)
9. Janus Møller - Black Rider (Danmark)

Vinnerølet ble karakterisert av dommerpanelet som "en meget typeriktig belgisk trippel, krydret, kompleks, med stor fylde og varm alkohol".

Dommerpanelet som vurderte ølet besto av Allan Poulsen (Danmark), Fredrik Berggren (Sverige) og Attila Thuroczy (Norge).

Skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging ble arrangert av den danske hjemmebryggerorganisasjonen haandbryg.dk i samarbeid med Svenska Hembryggareföreningen og Norbrygg - norsk hjemmebryggerforening.

Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge, og er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, opplæring og andre aktiviteter.

For mer informasjon, se Norbryggs web-sider: www.norbrygg.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen