Norske reker i sjømatfinale

Reker fra Lyngen kan bli kåret til Europas beste sjømat.
26 April 2011 - 15:19

Konkurransen Seafood Prix d'Elite arrangeres under verdens største sjømatmesse i Brüssel. Her skal Europas beste nye sjømatprodukt kåres tirsdag 3. mai, og «Lofoten Lyngen appelsinmarinerte reker» er nominert til finalen.

- Uansett hvordan det går, kan det bety mye for de norske rekene å være til stede i denne prestisjetunge konkurransen. Her samles verdens sjømatelite, og det kan skape store ringvirkninger dersom nordnorske reker faller i smak, sier salgssjef Ingvild Mikkelsen i Norway Prawns i en pressemelding.

Totalt er 38 produkter nominert til konkurransen, og rekene fra Lyngen skal konkurrere mot blant andre engelske kamskjell, fransk hysesuppe og italiensk sildepølse.

Hovedprisene i Seafood Prix d'Elite er beste dagligvareprodukt og beste storkjøkkenprodukt i 2011. Mikkelsen tror rekene fra Lyngen også har sjansen til å vinne spesialprisen for originalitet.

- Vi visste allerede på forhånd at vi lanserte et ganske vågalt produkt da vi kombinerte appelsin og reker på denne måten. Det er morsomt at det blir lagt merke til at vi tenker nytt, sier Mikkelsen.

Han tror de globale mattrendene som for tiden løfter norsk sjømat til nye høyder, også vil hjelpe de nordnorske rekene. Blant annet ønsker europeiske forbrukere mat som både er lettvint og som gir en helsegevinst.

- Jeg tror det gir assosiasjoner om både renhet og sunnhet når vi forteller historien om at rekene kommer fra det kalde, klare havet på 70 grader nord, sier Mikkelsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her