Nortura innfører "best før"-merking

Skal redde god mat fra søppelkassen.

Norturas ønske om å erstatte "siste forbruksdag" med "best før" støttes av Mattilsynet. Dermed vil selskapet endre datomerkingen på en rekke Prior- og Gilde-produkter, skriver matgiganten i en pressemelding.

Flere produkter får "best før"-merking for å redusere omfanget av matavfall fordi mange forbrukere har vanskeligheter med å skille mellom "siste forbruksdag" og "best før".

Beregninger tyder på at vi i Norge kaster mat for mer enn 100 millioner kroner og dermed blir store mengder spiselig kjøtt kastet.

- Hvis datomerkingen kan endres for kjøttprodukter der holdbarheten ikke er kritisk, er dette positivt for forbrukerne, for samfunnet og for klimaet. Men det krever jo også at forbrukeren bruker sansene sine mer. Kjøtt som lukter eller smaker harskt eller surt gir ingen god spiseopplevelse, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura.

Med dagens produksjonshygiene, pakketeknologi og emballasje kan merkingen på en del kjøttprodukter endres fordi det ikke lenger er noen spesiell stor risiko for at disse produktene er lett bedervelig, skriver selskapet.

Datomerkingen vil bli endret etter hvert som emballasjen fornyes i månedene framover, først ut er biffer og fileter av storfe, bacon, spekepølser, ferdigkokte steker samt falukorv.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen