Novemberutgaven av Apéritif magasin 2023 for bransje

Novemberutgaven av Apéritif magasin 2023 for bransje

Reisen går til Spania, både hva mat og drikke angår. Men også en tur innom Stavanger for byens veganske fyrtårn Bellies og byens tostjerner RE-NAA for å snakke om vin. Blant annet.
Aase E. Jacobsen
05 November 2012 - 10:30

I 2023 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Her spises det med magen

På Bellies i Stavanger er det plante- og grønnsakene som bestemmer, og menyen endres først når det er slutt på sesongen. Så starter en ny fase. Med mat for magen.

Vinkelneriets norske høyborg

Kristoffer Aga og Sander Johnsson har dominert pallen for vinkelnere de siste tre årene. Samtidig som de er konkurrenter, er de også kolleger på Michelin-restauranten RE-NAA.

Hvor røyklukt er et tegn på kvalitet

Dette er historien om Janas, et lite lokalt røykeri, med hundre år lang historie som beviser at kvalitet trumfer kvantum og at de gode kunderelasjonene er undervurdert.

Collab på ny måte

Samarbeid mellom bryggerier og destillerier eller med kaffebrennerier er ikke noe nytt, men for porteren BA 48 Hour Road Trip, er alle involvert, i tillegg til at ølbaren Brygg Oslo har fått sitt besyv.

Kunsten å holde tilbake

Restaurant Nublo har på kort tid blitt en attraksjon i Haro, Riojas vinhovedstad, med sin puristiske nakne, men også smakfulle kjøkkenfilosofi samt brede utvalg av lokale viner.

Terroirtrykket øker

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Derfor er enkeltvinmarksviner kommet for å bli – selv om det fortsatt er mye å gå på.

Minst kjent blant de mest ekstreme

Ribeira Sacras østligste del har gjennom Dominio do Bibeis Lalama vært en favoritt hos mange i Norge, men om vinen er velkjent, er opprinnelsen og de ekstreme vekstforholdene desto mer ukjente.

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 5. desember 2023

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her