Novemberutgaven av Apéritif magasin 2023 for bransje

Novemberutgaven av Apéritif magasin 2023 for bransje

Reisen går til Spania, både hva mat og drikke angår. Men også en tur innom Stavanger for byens veganske fyrtårn Bellies og byens tostjerner RE-NAA for å snakke om vin. Blant annet.
Aase E. Jacobsen
05 November 2012 - 10:30

I 2023 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Her spises det med magen

På Bellies i Stavanger er det plante- og grønnsakene som bestemmer, og menyen endres først når det er slutt på sesongen. Så starter en ny fase. Med mat for magen.

Vinkelneriets norske høyborg

Kristoffer Aga og Sander Johnsson har dominert pallen for vinkelnere de siste tre årene. Samtidig som de er konkurrenter, er de også kolleger på Michelin-restauranten RE-NAA.

Hvor røyklukt er et tegn på kvalitet

Dette er historien om Janas, et lite lokalt røykeri, med hundre år lang historie som beviser at kvalitet trumfer kvantum og at de gode kunderelasjonene er undervurdert.

Collab på ny måte

Samarbeid mellom bryggerier og destillerier eller med kaffebrennerier er ikke noe nytt, men for porteren BA 48 Hour Road Trip, er alle involvert, i tillegg til at ølbaren Brygg Oslo har fått sitt besyv.

Kunsten å holde tilbake

Restaurant Nublo har på kort tid blitt en attraksjon i Haro, Riojas vinhovedstad, med sin puristiske nakne, men også smakfulle kjøkkenfilosofi samt brede utvalg av lokale viner.

Terroirtrykket øker

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Derfor er enkeltvinmarksviner kommet for å bli – selv om det fortsatt er mye å gå på.

Minst kjent blant de mest ekstreme

Ribeira Sacras østligste del har gjennom Dominio do Bibeis Lalama vært en favoritt hos mange i Norge, men om vinen er velkjent, er opprinnelsen og de ekstreme vekstforholdene desto mer ukjente.

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 5. desember 2023

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her